Onze redactie stelt graag de leukste top lijstjes voor jullie samen . Zo kan je altijd weer nieuwe musea ontdekken, via het onderwerp van jouw keus. Er komen elke week nieuwe lijstjes bij en sommige worden bijgewerkt. Hierdoor is er altijd wat leuks te lezen en te zien. Is er een lijstje dat jij graag terug wil zien? Mail dan naar ons en wie weet staat jouw lijstje er binnenkort tussen!


 

Top 50 musea van Nederland

Dit lijstje wordt iedere maand bijgewerkt, om zo alle top musea van Nederland in het zonnetje te zetten!

Top 10 video’s

MuseumTV maakt vele video’s die allemaal leuk zijn om te kijken, maar sommigen zijn extra bijzonder, interessant of speciaal en die delen we graag met jullie.

Overzicht toegankelijke musea

Kunst en cultuur moet voor iedereen toegankelijk zijn vinden wij, helaas is dat nog niet overal het geval. In deze lijst bieden we daarom een overzicht van een aantal musea in Nederland die mooie projecten hebben lopen, aan het ontwikkelen zijn of uitgebreide faciliteiten bieden om een museum belevenis voor zoveel mogelijk individuen mogelijk te maken. Dit is slechts een kort overzicht en bevat bij lange na niet alle initiatieven die door musea over het hele land worden aangeboden voor een toegankelijker en inclusief museumbeleid. Deze lijst staat open voor verbeteringen, suggesties en aanvullingen waar nodig.

Top 10 online museum alternatieven

Musea hebben het moeilijk in 2020, maar ze zitten niet stil! Hier staan bijzondere alternatieven tussen voor als het moeilijk of niet mogelijk is om naar het museum te gaan.

Top 5 herfstmusea

Sommige musea passen goed bij bepaalde seizoenen. Zo is er hier een herfstlijstje met musea die extra leuk zijn om te bezoeken in deze regenachtige, doch mooie, maanden.

Top 5 monument-naar-museum musea

Soms zit er meer achter een museum dan je denkt. In deze lijst hebben we een paar bijzondere monumenten uitgelicht die uiteindelijk als museum te bezoeken zijn.

Top 5 museumwinkels

Waar koop je de leukste museum souvenirs? Wij weten het en jij kan het hier vinden!

Top 5 unieke musea

De meest bijzondere musea op een rijtje gezet.

Top 5 vernoemde musea

Waar komt de naam van sommige musea vandaan? In dit rijtje zijn ze vernoemd naar allerlei mensen met bijzondere verhalen, lees het nu zelf!

Top 10 leuke musea voor kinderen

Niet alle musea zijn geschikt om kinderen mee naartoe te nemen en te vermaken, maar deze wel!

Top 5 moderne kunst musea

Een rijtje vol met musea die het beste van de moderne kunst laten zien, en wie wil dat nou niet zien?

Top 5 speciale wintermusea

Tijdens de feestdagen is er niets leukers dan je te omringen met winterse pret. Deze musea hebben zich in de wintermaanden van 2020 compleet gehuld in de kerstsferen.

Top 10 (museum)kerken

Nederland heeft prachtige kerken, maar hoewel je in het buitenland eraan denkt om kerken te bezoeken, vergeet je dat weleens in Nederland. Hierbij een lijstje van must-see kerken die het bezoeken zeker waard zijn! (wees gewaarschuwd, het zijn er meer dan 10)

Top 5 museumpodcasts

Waarom zou je naar het museum gaan, als je ook het museum in huis kan halen? Deze musea hebben allen een fantastische podcast(serie) gemaakt, die de moeite waard is om naar te luisteren. Of het nu gaat over de collectie, brieven geschreven door schilders of zelfs de stijgende zeespiegel. Er is voor ieder wat wils!

Top 5 langsloopmusea

Musea zijn niet alleen leuk van binnen, maar ook van buiten! Nu de deuren gesloten zijn is er des te meer reden om een keertje langs deze gave musea te lopen.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.