Helaas zijn de musea nog steeds gesloten. Dat houdt gelukkig wel in dat je vanuit huis veel leuke activiteiten kunt doen die te maken hebben met musea. MuseumTV heeft een lijst samengesteld van vijf museumwebsites die leuk zijn om samen met kinderen (4 t/m 12 jaar) te bekijken. Zo kan iedereen zich thuis alsnog cultureel verantwoord vermaken!

1. Wereldmuseum | Rotterdam

Ga thuis aan de slag met de online activiteiten van het wereldmuseum: van een werelds gerecht tot wereldse spelletjes, van origami tot het bedenken van je eigen feest. Maak Chinees nieuwjaar decoratie van papier, doe mee aan de zelf sneeuwbollen maak wedstrijd of maak een piñata! Ook kan je de wereld in je eigen huis ontdekken door het land van herkomst van de spullen in je huis op te zoeken en te delen. Als je daarmee klaar bent, kun je je honger stillen met een snack uit de andere kant van de wereld, zoals laddu, met de recepten op de website.

2. NEMO Science Museum | Amsterdam

Word een echte wetenschapper met de proefjes van NEMO en ontdek thuis de wereld om je heen! Het museum heeft een heleboel interessante experimentjes bedacht die thuis uit te voeren zijn. Maak bijvoorbeeld je eigen flessenorgel, toeter, tipi of thermometer. Ook kun je je eigen kennis testen aan de hand van een aantal prikkelende vragen. Of ontdek nieuwe spellen die je meer leren over natuurkunde, scheikunde en je eigen lichaam.

3. Van Gogh Museum | Amsterdam

Denk jij net zo goed als de enige echte Vincent van Gogh te kunnen worden? Leer tekenen en schilderen met de kleurplaten, schildertips en filmpjes op de website van het Van Gogh Museum. Of luister naar het luisterboek ‘Vincent en Camille’ op Spotify. De schildertutorials zijn ook leuk voor wat oudere kinderen!

4. Maritiem Museum | Rotterdam

Doe mee met de proefjes over duurzame energiewinningen door je eigen broeikaseffect te creëren, een zonnemolen te maken of zelfs een watermolen te bouwen. Wil je meer weten over havens en schepen? Print dan het kwartet of memory spel van professor Plons uit. Wil je eten zoals professor Plons en zijn vrienden? Probeer dan één van de maritieme recepten uit, gedeeld door de kok van ons museumcafé ‘het lage licht’.

5. Mauritshuis | Den Haag

Wist je dat het Mauritshuis door kinderen is uitgeroepen tot één van de leukste musea van Nederland? Kom virtueel binnen in het museum en ontdek wat er allemaal te beleven valt. Je kunt ontdekken wie er allemaal in het museum werken en wat zij precies doen. Door middel van quizvragen leer je hoe je je gedraagt in een museum en kom je erachter wie de Maurits Muis is. Doelgroep: 4 tot 8 jaar.

tickets mauritshuis, Mauritshuis, hollanders in huis, den haag, mauritshuis den haag, museum, museumtv