MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. We vertellen je wat er voor én achter de schermen van jouw favoriete museum gebeurt. Onze presentators geven je een kijkje in het leven van de kunstenaar en de curatoren vertellen je rijke achtergrondverhalen over de mooiste collecties en de nieuwste tentoonstellingen. De prachtige verzameling van MuseumTV omvat inmiddels meer dan vijfhonderd korte documentaires die je meenemen naar naar toonaangevende musea en kunstinstellingen. Deze collectie wordt bovendien iedere maand uitgebreid met nieuwe video’s! MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.
Unieke kwaliteitsvideo’s voor inzicht & inspiratie
Twijfel je of een tentoonstelling of collectie zal voldoen aan je verwachtingen? Of vind je het lastig om een keuze te maken uit alle verschillende musea? Dan is het fijn om vooraf al wat meer een beeld te hebben. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. MuseumTV biedt een overzicht van tentoonstellingen, collecties en musea in Nederland door middel van video’s van hoge kwaliteit. Deze geven je een complete indruk van specifieke tentoonstellingen en collecties, soms nog voordat deze te bewonderen zijn. Zo kun je thuis al kiezen welk museum of welke tentoonstelling je als volgende gaat bezoeken!


Vooraf, tijdens en achteraf onbeperkt toegang
Wat je tijdens tijdelijke tentoonstellingen of collecties ziet, krijg je misschien maar één keer in je leven te zien… Of toch niet? Ook wanneer een tentoonstelling of collectie afgelopen is, blijft deze op MuseumTV zichtbaar. Hier heb je bovendien altijd onbeperkt toegang tot onze online videoarchieven. Dat geeft je de mogelijkheid die bijzondere expositie of dat portret van die ene kunstenaar nog eens in alle rust terug te kijken.


Het volledige verhaal van het museum op één plek
Bekijk de beste tentoonstellingen en collecties van Nederland on demand. Om meer over musea, collecties en tentoonstellingen te weten te komen, moet je de informatie vaak op verschillende plekken zoeken. Vind en kijk alle achtergronden, mini-documentaires en korte, krachtige arts bites nu altijd op één centrale plek. Waar je maar wil: op je desktop, laptop, tablet of mobiel. MuseumTV biedt elke maand nieuwe tentoonstellingen en collecties van musea. Via onze nieuwsbrief laten we je weten wanneer er weer nieuwe video’s beschikbaar zijn.


Jouw nieuwe museumagenda in videovorm
Zin in een dagje cultuur snuiven, maar geen idee wat er op dit moment waar te zien is? MuseumTV biedt een zo compleet mogelijk tentoonstelling en collectie overzicht van Nederland. Daarmee is MuseumTV je nieuwe online museumagenda in videovorm. Toegankelijk, actueel, en altijd en overal te raadplegen.


De missie van het platform MuseumTV is een zo breed mogelijk publiek met kunst en cultuur in aanraking te brengen. Hierin wordt het naast een tiental provincies ook ondersteund door:

   

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum