De mooiste tentoonstellingen en collecties in beeld

MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. We vertellen je wat er achter de schermen van jouw favoriete museum gebeurt. Onze presentators geven een kijkje in het leven van de kunstenaar. En de curatoren nemen je mee de diepte in tijdens rijke achtergrondverhalen over de nieuwste tentoonstellingen en collecties.

Meer plezier. Meer verdieping. Meer beleving.

De korte promotiefilmpjes zijn voor iedereen zichtbaar. De prachtige verzameling video tentoonstellingen en collecties van MuseumTV omvatten meer dan 500 video’s, mini-documentaires en korte, krachtige art bites van toonaangevende musea en kunstinstellingen. Elke maand vind je op MuseumTV video’s van nieuwe tentoonstellingen en collecties.

Unieke kwaliteitsvideo’s voor inzicht & inspiratie
Twijfel je of een tentoonstelling of collectie zal voldoen aan je verwachtingen? Of vind je het lastig om een keuze te maken uit alle verschillende musea? Dan is het fijn om vooraf al wat meer een beeld te hebben. Letterlijk, want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. MuseumTV biedt een overzicht van tentoonstellingen , collecties en musea in Nederland, in video’s van hoge kwaliteit. Deze geven je een complete indruk van specifieke tentoonstellingen en collecties, nog voordat deze te bewonderen zijn. Zo kun je thuis al kiezen welk museum of welke tentoonstelling, collectie of kunststuk je graag wilt zien.

Verrijking en verdieping van uw museumbezoek
Musea kunnen ontzettend druk zijn, zeker in het weekend of tijdens vakantieperiodes. Kijk op je gemak alvast waar de tentoonstelling of collectie van jouw keuze over gaat en bepaal vooraf wat je wil zien. Met MuseumTV kijk je bovendien ook makkelijk terug waar je tijdens een drukke tentoonstelling of collectie niet aan toe bent gekomen.

Vooraf, tijdens en achteraf onbeperkt toegang
Wat je tijdens tijdelijke tentoonstellingen of collecties ziet, krijg je misschien maar één keer in je leven te zien… Of toch niet? Ook wanneer een tentoonstelling of collectie afgelopen is, blijft de pagina beschikbaar. MuseumTV geeft je altijd onbeperkt toegang tot onze online videoarchieven. Dat geeft je de mogelijkheid die bijzondere expositie of dat portret van die kunstenaar nog eens terug te kijken. Alle video’s zijn te bekijken zonder vervelende onderbrekingen door reclames.

Art bites, docu’s & achtergronden op één plek
Bekijk de beste tentoonstellingen en collecties van Nederland on demand. Om meer over musea, collecties en tentoonstellingen te weten te komen, moet je de informatie vaak op verschillende plekken zoeken. Vind en kijk alle achtergronden, mini-documentaires en korte, krachtige arts bites nu altijd op één centrale plek. Waar je maar wil: op je desktop of laptop, tablet en mobiel. MuseumTV biedt elke maand nieuwe tentoonstellingen en collecties van musea. Via onze nieuwsbrief laten we je weten wanneer er weer nieuwe video’s beschikbaar zijn.

Dé actuele online tentoonstellingsagenda
Zin in een dagje cultuur snuiven, maar geen idee wat er op dit moment waar te zien is? MuseumTV biedt een zo compleet mogelijk tentoonstelling en collectie overzicht van Nederland. Daarmee is MuseumTV je nieuwe online museumagenda in videovorm. Toegankelijk, actueel, en altijd en overal te raadplegen.

Over MuseumTV

MuseumTV is een initiatief van Stichting Ons Museum en samenwerkende musea in Nederland. De missie van Stichting Ons Museum is een zo breed mogelijk publiek met kunst en cultuur in aanraking te brengen.

De musea worden ondersteund door een tiental provincies en:

     

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.