Liefhebber van geschiedenis of wil je wat meer weten over een bepaalde stad tijdens een dagje uit? Breng dan eens een bezoekje aan één van de tien geselecteerde musea. Zij vertellen allen over de bijzondere geschiedenis van hun stad en zijn een bezoek meer dan waard. Krijg alvast een voorproefje met de video’s op onze website!

1| Museum het Grachtenhuis

In het hartje van Amsterdam maak je in Museum het Grachtenhuis een wervelende tour door vierhonderd jaar aan geschiedenis rondom de grachten van Amsterdam. Leer meer over het ontstaan en de ontwikkeling van dit werelderfgoed wat het centrum van Amsterdam zo kenmerkt.

grachtenhuis nieuwsbrief

2| Stadsarchief Amsterdam

Het Stadsarchief Amsterdam is met vijftig (!) kilometer aan archief- en beeldmateriaal hét geheugen van de stad Amsterdam. In de monumentale safe deposit worden twaalf verhalen uitgelicht. Deze twaalf verhalen nemen je mee naar het leven van Amsterdammers door de tijd heen.

stadsarchief amsterdam nieuwsbrief

3| Nederlands Volksbuurtmuseum

Het Nederlands Volksbuurtmuseum is de enige in zijn soort in Nederland. Het interactieve belevingsmuseum toont tweehonderd jaar geschiedenis over het dagelijks leven in de Nederlandse volksbuurten. Bewonder verhalen, schilderijen en voorwerpen die allemaal te maken hebben met volksbuurten en het leven van alledag.

volksbuurtmuseum nieuwsbrief

4| Museum Coevorden

Ontdek in Museum Coevorden de turbulente geschiedenis van de stad Coevorden. Deze stad heeft door de jaren heen veelvoudig te maken gehad met plunderaars en veroveraars. De historie wordt verteld aan de hand van visuele en interactieve elementen. Hierdoor is het een laagdrempelig, maar leerzaam museum om te bezoeken!

coevorden nieuwsbrief

5| Museum Hengelo

Museum Hengelo brengt de cultuurhistorie van Hengelo in beeld. De diverse collectie laat zien hoe Hengelo van een bescheiden stad uitgroeide tot dé metaalstad van Twente en welke kunst daaruit voortvloeide. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan de burgers van Hengelo, want de burgers hebben de stad gevormd tot hoe hij nu is.

museum Hengelo nieuwsbrief

6| Stedelijk Museum Kampen

Met het museum in de stad, de stad in het museum als uitgangspunt vertelt Stedelijk Museum Kampen verhalen over het heden, verleden én toekomst van de oude Hanzestad. Leer binnen de thema’s ‘water’, ‘religie’, ‘rechtspraak’ en ‘Huis van Oranje’ meer over zowel de hoogte- als dieptepunten van Kampen.

stedelijk museum kampen nieuwsbrief

7| Stadsmuseum Almelo

Stadsmuseum Almelo vertelt op unieke wijze het verhaal van de stad. Bezoekers worden meegenomen door de historie van Almelo aan de hand van zeven thema’s. Ontdek de sporen die meer vertellen over de historie van de stad en kom erachter hoe Almelo gevormd is tot de stad van vandaag de dag.

stadsmuseum almelo nieuwsbrief

8| Tongerlohuys

Museum Tongerlohuys vertelt het verhaal van de stad Roosendaal. Leer meer over het rijke religieuze leven met de Norbertijn, over Roosendaal als spoorstad met de conducteur, over de groei van de stad in de negentiende eeuw met burgemeester Schoonheijt en over de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog met het LiGA meisje.

Tongerlohuys

9| Markiezenhof

Het Markiezenhof was niet altijd een hof en heeft door de tijd heen verschillende functies gehad. In het museum maak je kennis met de geschiedenis van het hof, maar ook met de geschiedenis van Bergen op Zoom: een handels- en vestingstad die een belangrijke rol speelde in het Nederland van vroeger.

markiezenhof nieuwsbrief

10| Historiehuis Roermond

Het Historiehuis Roermond vertelt het levensverhaal van de stad Roermond. De vaste presentatie legt een vergrootglas op diverse gebeurtenissen die de eigenheid van de stad toelichten. Een korte film toont in vogelvlucht de ontwikkeling van Roermond. Kom meer te weten over de koopstad die tegenwoordig vele toeristen trekt.

historiehuis roermond nieuwsbrief

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum