Museum informatie

Markiezenhof
Steenbergsestraat 6
4611TE
Bergen op Zoom

0164 - 277 077
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Vanaf 18 jaar (incl. 65 plus)€9.5
Kinderen 6-18 jaar€5.5
Kinderen 0-5 jaar Gratis
CJP/entree rolstoel€8.00
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Markiezenhof


De heersers van het Markiezenhof

Het Markiezenhof in Bergen op Zoom kende vele heersers. Midden in de vijftiende eeuw lieten twee hertogen, Jan II en Jan III, een bestaand middeleeuws hofje uitbreiden tot het grote Markiezenhof. Een echte markies kwam er pas te wonen in 1533 toen  de zoon van Jan III deze titel kreeg van de keizer. Een hoop markiezen volgen, die allen hun eigen impressie op het hof achterlaten door nieuwe gebouwen eraan vast te bouwen of te renoveren. IN 1795 komt er een eind aan het Markiezaat doordat de Fransen Nederland toevoegen aan de Franse Republiek.

Ontdek het Markiezenhof

In de Blauwe zaal maak je kennis met het verhaal van Bergen op Zoom als handelsstad en vestingstad. De stad heeft zowel als handelsstad en vestingstad een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Neem als laatst ook een kijkje op de tweede verdieping hier leer je de geschiedenis van de jaarmarkten en wat deze betekenden in de geschiedenis van Bergen op zoom.

De markiezen hebben het zelf wellicht niet overleefd, maar het gebouw zelf wel. Tegenwoordig dient het hof als platform voor verschillende kunsttentoonstellingen en een vaste collectie. Geniet van de kunst en dwaal rond door de vele ruimtes van het gebouw!

 

 

 

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.