Museum informatie

Historiehuis Roermond
Neerstraat 11
6041 KA
Roermond

(0475) 35 94 28

Openingstijden

DagVanTot
Maandag13:0018:00
Dinsdag11:0018:00
Woensdag11:0018:00
Donderdag11:0018:00
Vrijdag11:0018:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier Gratis
starTe zien op MuseumTV

Historiehuis Roermond


Het historiehuis

Het historiehuis is tegenwoordig gevestigd in de openbare bibliotheek Bibliorura. Dit is gebeurd nadat de collectie van Stedelijk Museum Roermond werd verdeeld over drie locaties. Je maakt in dit Historiehuis kennis met de geschiedenis van Roermond. De collectie in het museum begint bij het ontstaan van de stad en gaat door tot en met het heden. Thema’s die in Historiehuis Roermond terugkomen zijn handel, machtswisselingen, kloosters, kunstwerkplaatsen en de oude bewoner van de stad genaamd Christoffel. Er wordt ook verteld over de processen wegens hekserij in Roermond. Nergens anders in Nederland waren er zo veel; tussen 1613 en 1614 waren er namelijk al 75 processen. Naast de vaste collectie organiseert het museum ook wisselexposities.

Roermond

De stad Roermond bloeide in de middeleeuwen als textielstad en als Gelders hoofdstad. Roermond was namelijk een van de vier hoofdsteden van het oude hertogdom Gelre. Later veranderde het in een bisschopsstad. In de 19e eeuw werd Roermond het centrum van industrie en kerkelijke kunst. Tegenwoordig is Roermond uitgegroeid tot een koopstad met veel uitstraling.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.