Museum informatie

Museum De Burghse Schoole

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€3.75
Jongeren (vanaf 13 jaar)€3.75
Kinderen (6 t/m 12 jaar)€2.50
Kinderen tot 5 jaar Gratis
Wil je een bezoekje brengen aan Museum de Burghse School? Bekijk dan de website van het museum voor de meest actuele openingstijden.
starTe zien op MuseumTV

Museum De Burghse Schoole


In een authentiek schoolgebouw van rond 1845 is Museum De Burghse Schoole gevestigd. In het museum kom je alles te weten over de cultuur-historische geschiedenis van de Kop van Schouwen.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Museum De Burghse Schoole

witregel

Het museum

Het Museum De Burghse Schoole is gevestigd in een oud schoolgebouw, hier hebben vele generaties Burghenaren onderwijs gehad. De Burghse Schoole is in 1992 geopend als museum en heeft inmiddels drie expositieruimtes. Allereerst een klaslokaal anno 1920, verder een lokaal voor diverse exposities en een lokaal ingericht met als thema de Karolingische Ringwalburg. De Ringwalburg is namelijk achter het museum gevestigd.

Vaste collectie

In het museum bestaat een van de expositieruimtes uit een klaslokaal anno 1920. Hier zijn in diverse vitrines attributen te zien die leerlingen vroeger gebruikten. Een van de unieke items zijn de houten schooltassen; pas later kwamen er stoffen schooltassen zoals wij ze nu kennen.

Ringwalburg

Al vanaf het begin van de negende eeuw voeren Vikingen vanuit de Scandinavische landen langs de kusten van West-Europa om zich te vestigen en handelscontacten te leggen. Maar dit was niet altijd een vredige bedoeling, regelmatig maakte zij zich schuldig aan plunderingen. Ook de Zeeuwse kuststreek had hiermee te maken, om zich te beschermen werden ronde vluchtburgen aangelegd. Dit worden nu Ringwalburg genoemd. Vanaf het museum is een prachtige wandeling te maken over ’t Hoge Burgh, een eeuwenoud pad dat dwars over dit archeologische landschap loopt.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum