Museum informatie

Cameramuseum Zierikzee
Korte Sint Janstraat 5
Zierikzee

0111-412048

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€6.00
Kinderen (5 t/m 12 jaar)€3.00
Kinderen (t/m 4 jaar) Gratis
starTe zien op MuseumTV

Cameramuseum Zierikzee


Het Cameramuseum Zierikzee vertelt jong en oud alles over fotografie. Het ontstaan ervan en hoe het vandaag de dag wordt gebruikt. Leer bijvoorbeeld alles over de donkere kamer, projectie en de Schouwen-Duivenlandse fotografen. En natuurlijk zijn er diverse cameratoestellen te zien.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Cameramuseum Zierikzee

witregel

Vaste collectie

In het Cameramuseum Zierikzee maak je kennis met de wereld van fotografie door middel van hun vaste collectie. Deze vaste collectie bestaat uit talloze voorwerpen, met uiteraard voornamelijk fotocamera’s. Daarnaast leer je veel over de Schouwen-Duivenlandse fotografen en hun werk. Je kan ook zelf aan de slag, Laat bijvoorbeeld een foto van jezelf maken in Zeeuwse klederdracht. Een leuke herinnering aan je bezoek.

Zelf aan de slag

In het Cameramuseum Zierikzee kan je veel meer doen dan fotocamera’s bekijken. Zoals eerder vertelt kan je een foto van jezelf laten maken in Zeeuwse klederdracht. Daarnaast kan je zelf een doka in om een fotogram te maken die je zelfs mee naar huis mag nemen. Of maak een silhouet, in groepjes van zes kinderen maken ze elkaar silhouet die ze uitknippen in zwart papier. Voor groepen is het ook mogelijk om een camera obscura te maken.

Jouw bezoek aan Cameramuseum Zierikzee

Wil je het museum zelf bezoeken? Bereid je bezoek dan voor met behulp van de praktische informatie op deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum