Museum informatie

Sjakie’s Chocolade Museum Middelburg

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0016:00
Woensdag11:0016:00
Donderdag11:0016:00
Vrijdag11:0016:00
Zaterdag11:0016:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€10.00
Senioren (74+ jaar) Gratis
Kinderen (tot 4 jaar) Gratis
starTe zien op MuseumTV

Sjakie’s Chocolade Museum Middelburg


Nederland kent maar één chocolademuseum en dat is Sjakie’s Chocolade Museum. Hier ervaar je cacao en kan je chocolade proeven, ruiken, zien, voelen en beleven. Het museum neemt je mee naar de cacaoplantages in Afrika en laat je zien hoe je van bonen verandert in chocolade.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Sjakie’s Chocolade Museum

witregel

Stichting Chocolate Lovers

In 2013 wordt de Stichting Chocolate Lovers opgericht door tien vrienden. Zij openen aan de Vlasmarkt te Middelburg een chocoladewinkel met een bijbehorend chocoladeatelier waar alle chocolade handgemaakt wordt voor de verkoop. Vrijwilligers doen het werk en zorgen ervoor dat het geld dat overblijft naar een goed doel gaat. Het geld is bestemd voor kwetsbare ouderen of gezinnen met langdurig zieke kinderen.

Ontstaan van museum

Door het grote succes van de chocoladewinkel en atelier opent de stichting in 2018 de deuren van Sjakie’s Chocolade Museum. In dit museum staat het proeven en snoepen van de chocolade helemaal centraal. Ook het museum is een groot succes. In 2019 mag het museum al zijn 18.000ste bezoeker verwelkomen. In het museum kan je de chocolade beleven: je kan niet alleen proeven maar ook ruiken, zien, voelen en ervaren. Daarnaast leer je hoe je van cacaobonen de lekkerste chocolade maakt.

Een onweerstaanbare cadeauwinkel

Ben je op bezoek geweest bij het museum en het chocoladeatelier? Vergeet dan ook niet een bezoekje te brengen aan de cadeauwinkel. Eind 2019 zet de stichting een volgende stap, in 2020 opent in de winkelstraat in Middelburg een Zeeuwse Cadeauwinkel. Sjakie’s Zeeuwse Cadeauwinkel verkoopt de mooiste producten van Zeeuwse bodem. Ook deze opbrengsten gaan naar het goede doel, hiermee worden mooie momenten gerealiseerd voor langdurig zieke kinderen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum