Museum informatie

Doe Museum
Transportweg 5
9645 KZ
Veendam


Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00
Tickets
starLid van MuseumTV

Doe Museum


Let op: het Doe Museum is voor nog onbepaalde tijd gesloten!

Je kunt hier tentoonstellingen ontdekken, creatief aan de slag gaan en spelen. Raak geinspireerd door alles wat je ziet en ga daarna zelf aan de slag met een spuitbus, verfkwast of een handvol legoblokjes.

Bricks expositie

Een permanente expositie in het Doe Museum is de Bricks expositie. Deze expositie bestaat uit prachtige beelden allemaal volledig gemaakt van LEGO en Bricks (eigen merk lego van Doe museum). Dieren, sprookjesfiguren en abstracte kunst wisselen elkaar af. Er is ook de mogelijkheid om een eigen kunstwerk te maken bij de Bricksart bouwtafels. Je vindt hier duizenden stenen. Je kunt hierna je bouwwerk  kopen of een plekje geven in het bezoekersmuseum.

Kunstexposities

Het museum heeft wisselende exposities. De nieuwste expositie in het museum is de overzichtstentoonstelling van Nel Kamphuis, waar je kennis kan maken met haar fascinerende werk. Daarna kun je de expositie bezoeken van ‘200 Greatest Paintings’ met prints van de beroemdste schilderijen ter wereld op ware grootte. Er is ook een zeer zeldzame catalogus over Vincent Van Gogh uit 1904 te bezichtigen. Voor de liefhebbers van moderne kunst is er de expositie Catawiki Offline met onder anderen werk van Picasso, Chagall, Dumas en Christo.

Extra vermaak

Je kunt in het museum ook een leeg canvas kopen om de inspiratie die je opdoet direct te vertalen naar het doek. Schilderezels en graffitispullen staan altijd klaar, gebruik van de materialen valt onder de prijs van het canvas. Je kunstwerk kun je vervolgens mee terug naar huis nemen.

In het museum is volop ruimte om te spelen. Er is de mogelijkheid om te kleien, skippyballen en bellenblazen. Voor de allerkleinste van de familie is er een apart peutergedeelte.

Het museum heeft ook pony’s waarop je kunt rijden. Hiermee kan je een museale rit maken, de volwassen bezoeker is ook vrij om zijn rijkunsten te testen.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.