Museum informatie

Doe Museum
Transportweg 5
Veendam

+31 50 409 6900

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Het museum is sinds 14 april 2019 permanent gesloten.
starTe zien op MuseumTV

Doe Museum


Het voormalige Doe Museum, ooit een bruisende ontmoetingsplek voor zowel jong en oud, kenmerkte zich door interactieve tentoonstellingen die zowel kinderen als volwassenen inspireerden. Binnen de muren van dit museum konden bezoekers niet alleen genieten van kunstige exposities, maar waren er ook talloze ruimtes waar creativiteit vrij spel kreeg. Het gebouw, gelegen in het schilderachtige Veendam, bood een eigentijdse ambiance met houten galerijen, glazen loopbruggen en een gezellig binnen- en buitenterras.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Doe Museum Veendam

witregel

Handen uit de mouwen

Het Doe Museum, ooit een broedplaats van inspiratie, bood talloze doe-activiteiten. Bezoekers werden aangemoedigd om hun innerlijke kunstenaar te laten ontwaken, of het nu ging om het bouwen van meesterwerken met Lego, boetseren met klei, schilderen in het atelier of deelnemen aan een van de vijf speurtochten. Zelfstandig of met begeleiding kon men genieten van deze creatieve ontdekkingsreis.

Wat was er te doen?

Het Doe Museum Veendam bood niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar ook een overvloed aan speelruimte. Of je nu de voorkeur gaf aan ontspannen lezen op een van de charmante plekken, genieten van gratis wifi, of gebruikmaken van onze voedkamer en verschoonruimte voor de allerkleinsten, er was voor elk wat wils. De toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers was een prioriteit.

De laatste dag van Doe Museum Veendam

Op zondag, 14 april 2019, sloot het museum in Veendam zijn deuren voor het laatst. Op dit moment hebben we geen vaste locatie waar je ons kunt bezoeken. De herinneringen aan het Doe Museum blijven echter voortleven in de harten van degenen die ooit de magie van dit inspirerende kunstcentrum hebben ervaren.

Beleef het museum opnieuw

Voordat het museum noodgedwongen zijn deuren moest sluiten, heeft MuseumTV het museum vastgelegd. Ben je benieuwd wat er allemaal te doen was in het museum? Bekijk dan onze gratis korte documentaire.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum