Museum informatie

Doe Museum
Transportweg 5
9645 KZ
Veendam


Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Doe Museum


Let op: het Doe Museum heet tijdelijk het Pop-Up Doe Museum

Het Doe Museum was op zondag 14 april 2019 voor het laatst open in Veendam.  Op dit moment heeft het Doe Museum geen vaste locatie. Ze staan nu bekend als het Pop-Up Doe museum, waarmee ze op locatie voor één of meerdere dagen een mini Doe Museum op kunnen bouwen. Je kunt hier tentoonstellingen ontdekken, creatief aan de slag gaan en spelen. Raak geïnspireerd door alles wat je ziet en ga daarna zelf aan de slag met een spuitbus, verfkwast of een handvol legoblokjes.

Bricks expositie (tijdelijk niet te bezoeken)

Een permanente expositie in het Doe Museum is de Bricks expositie. Deze expositie bestaat uit prachtige beelden allemaal volledig gemaakt van LEGO en Bricks (eigen merk lego van Doe museum). Dieren, sprookjesfiguren en abstracte kunst wisselen elkaar af. Er is ook de mogelijkheid om een eigen kunstwerk te maken bij de Bricksart bouwtafels. Je vindt hier duizenden stenen. Je kunt hierna je bouwwerk  kopen of een plekje geven in het bezoekersmuseum.

Kunstexposities

Het museum heeft wisselende exposities. Zo kon je de expositie bezoeken van ‘200 Greatest Paintings’ met prints van de beroemdste schilderijen ter wereld op ware grootte. Er was ook een zeer zeldzame catalogus over Vincent Van Gogh uit 1904 te bezichtigen. Voor de liefhebbers van moderne kunst was er de expositie Catawiki Offline met onder anderen werk van Picasso, Chagall, Dumas en Christo.

Pop-Up Doe Museum

Het Pop-Up Doe Museum creërt een plek waar de gemeenschap meedoet. Ze betrekken bezoekers, nemen ze mee in het ongewone, laten ze ervaren, creatief denken én verrassen ze. Ze laten mensen interacteren, nadenken én doen. Zorgen voor een discussie, conversatie en laten ze iets creëren. Samen bouw je oplossingen.

Bezoekers kunnen deelnemen aan workshops, zelfstandig creatieve activiteiten doen, exposities bekijken en deelnemen aan gezamenlijke projecten waarin de oplossingen voor maatschappelijke thema’s worden belicht en gevonden.

Met een veelheid aan activiteiten en inspirerende exposities kunnen ze bezoekers prikkelen en creatief uitdagen. Dit alles met duurzaamheid als uitgangspunt omdat ze het van belang vinden om het zo te organiseren dat de milieu-impact zo klein mogelijk is.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum