Pareltje: Doe Museum VeendamLet op: het museum in Veendam is sinds april 2019 voor onbepaalde tijd gesloten!

Het Doe Museum

De naam zegt eigenlijk alles al. In dit museum kunt u niet alleen naar kunst kijken, maar ook zelf kunst maken! Bezoek de exposities en ga vervolgens zelf aan de slag. Of het nu lego, graffiti of schilderen is, er is van alles mogelijk in het Doe Museum. Het museum is niet alleen voor kinderen, maar ook zeker voor volwassenen. Want zegt u nou zelf, stiekem ben je toch nooit te oud om te spelen?

Vervelen uw kinderen zich al snel in een ‘gewoon’ museum? Ga dan naar het Doe Museum Veendam. In dit interactieve museum kunnen ze zelf creatief bezig zijn en daarnaast kunnen ze verschillende tentoonstellingen bekijken: een leuke combinatie van kunst en zelf aan de slag gaan. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld verkleden, schilderen in het atelier, foto’s maken, op een ‘pony’ of ‘paard’ rijden, enorme LEGO bouwwerken of zandsculpturen bouwen of mega bellen blazen. En op deze manier komen ze toch in aanraking met (imitaties van) de meest beroemde kunstenaars en kunstwerken ter wereld, zoals De Schreeuw, de Mona Lisa, De Nachtwacht, Van Gogh, Andy Warhol…

 

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Deze video’s zijn onderdeel van een reeks waarin kleinere museumpareltjes in Nederland worden vastgelegd door jonge opkomende filmmakers.

 

Promo

Artbite

Mini-docu

Museum informatie

Doe Museum
Transportweg 5
9645 KZ
Veendam


Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.