Museumbite | Historiehuis RoermondMuseumbites

Museumbites is een platform waarop korte filmpjes worden geplaatst. Hierin nemen we jullie mee naar verschillende tentoonstellingen en musea. Deze filmpjes worden namelijk door én voor de jeugd gemaakt. Allemaal om de kijker een beter beeld van een museum of tentoonstelling te geven dus. We zijn bezoek geweest op een aantal locaties. Te weten, Museum Volkenkunde in Leiden, het Amsterdam Museum en het Prinsenhof in Delft. In de filmpjes komen opvallende zaken voorbij zoals een jurk gedragen door Marilyn Monroe in het Prinsenhof in Delft ter ere van haar 90ste verjaardag.

Het beeld van Christoffel

In deze artbite wordt het beeld van Christoffel behandeld. Dit beeld stond jarenlang op de toren van de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Bij een grote brand in 1872 is het oorspronkelijke beeld grotendeels verloren gegaan. De brandweer moest helemaal vanuit Venlo komen met de trein, maar zij waren niet optijd om het beeld te redden. De originele fragmenten uit de 17de eeuw zijn wel nog steeds te zien in het Historiehuis Roermond.

Het beeld heeft een grote betekenis voor Roermond. In het Roermondse volkslied wordt bijvoorbeeld een referentie naar het nummer gemaakt. Er kwam ook al snel een nieuw beeld, maar dat sneuvelde na 25 jaar in een storm. In 1956 kwam het huidige beeld uiteindelijk op de toren.

 

Museumbite | Historiehuis Roermond

Museum informatie

Historiehuis Roermond
Neerstraat 11
6041 KA
Roermond

(0475) 35 94 28

Openingstijden

DagVanTot
Maandag13:0018:00
Dinsdag11:0018:00
Woensdag11:0018:00
Donderdag11:0018:00
Vrijdag11:0018:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.