Museum informatie

Stadsarchief Amsterdam
Vijzelstraat 32
1017 HL
Amsterdam

31 (0)20 - 25 11 511
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7.5
Kinderen 13 tot 18 jaar, CJP, Archiefpas & studenten€5.00
De toegang tot het Informatiecentrum, Studiezaal Originelen, Schatkamer en Filmzaal is gratis.
starTe zien op MuseumTV

Stadsarchief Amsterdam


Het Amsterdam Stadsarchief bestaat uit een historisch-topografische collectie met miljoenen kaarten, tekeningen, en prenten, een bibliotheek en omvangrijke geluids-, film- en fotoarchieven. Het Stadsarchief Amsterdam beheert al het archiefmateriaal dat betrekking heeft tot Amsterdam en de Amsterdammers zelf. Dit archief bevindt zich in het gebouw van architect K.P.C. de Bazel aan de Vijzelstraat en was voorheen een kantoor van ABN AMRO. Het doel van het archief is om zoveel mogelijk informatie over Amsterdam en haar inwoners toegankelijk te maken voor het publiek. Vandaar dat een groot gedeelte van Amsterdam Stadsarchief vrij te bezoeken is of onder begeleiding van een medewerker.

Stadsarchief Amsterdam beeldbank en andere algemene informatie

Om alles te weten te komen over het verleden van onze hoofdstad ga je naar het stadsarchief. Je vindt er bijvoorbeeld de uitgebreide Stadsarchief Amsterdam Beeldbank, met talloze foto´s en ander beelmateriaal. Het stadsarchief is overigens niet alleen een plek om te bezoeken wanneer je het archief in wil duiken. Zo organiseert het Stadsarchief Amsterdam tentoonstelling en vind je in Stadsarchief Amsterdam indexen. Om je bezoek aan het Stadsarchief Amsterdam te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van het archief. Alle actuele informatie over het Amsterdam Stadsarchief vind je op hun website.

Impressie Stadsarchief Amsterdam

Ben je al helemaal enthousiast geworden over het Stadsarchief Amsterdam? Krijg dan alvast een impressie van deze bijzondere plek door het kijken van de onderstaande korte documentaire die wij er maakten.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.