Museum informatie

Grachtenmuseum Amsterdam
Herengracht 386
1016 CJ
Amsterdam

020 - 42 11 656
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
13+€15.00
65+ & student/CJP€12.5
4 t/m 12 jaar€7.5
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart, Stadspas, A'dam City Card & ICOM Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Grachtenmuseum Amsterdam


In Amsterdam Grachtenmuseum bezoeken

Grachtenmuseum Amsterdam laat zien hoe in de 17e eeuw Amsterdam bloeide en daarmee ook de grachtengordel groeide. Het museum laat niet alleen het ontstaan van de Amsterdamse grachtengordel zien. Het laat ook zien wat er zo bijzonder was aan de Amsterdamse grachten en waarom ze dat nu nog steeds zijn. In onze korte film op de website kom je van alles te weten over de collectie van het museum.

De grachtengordel

In het pand in Amsterdam, aan de Herengracht, van het Grachtenmuseum leidt een meeslepende tour je door 400 jaar geschiedenis. Het museum bestaat uit zes kamers waar je kennis maakt met een van de grootste stadsuitbreiding ter wereld: de 17e eeuwse grachtengordel van Amsterdam.  Met de interactieve multimediatentoonstelling reis je in 40 minuten door 400 jaar geschiedenis. Het museum werd in april 2011 geopend naar aanleiding van de aanwijzing van de Amsterdamse grachtengordel op de Werelderfgoedlijst. Het museum is zeer geschikt om te bezoeken met kinderen, families en scholen.

Voorbeeldfunctie

Grachtenmuseum Amsterdam is een unieke plek. Niet alleen omdat het de ideale entree vormt om de geschiedenis van de Amsterdamse grachten te ontdekken, maar ook omdat het als particulier gefinancierd museum in vorm en opzet een prachtig voorbeeld is van modern, cultureel ondernemerschap dat juist in deze tijd een voorbeeldfunctie vervuld voor de museale sector.

Ook zo benieuwd geworden naar wat je allemaal kan zin in Amsterdam Grachtenmuseum? We geven je graag alvast een impressie in deze video.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum