Museum informatie

Stadsmuseum Almelo
Prinsenstraat 13
7607 JC
Almelo

0546-816071
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Vanaf 19 jaar€5.00
Kinderen 13 t/m 18 jaar€3.50
Kinderen t/m 12 jaar, Museumkaart & Vrienden Gratis
starTe zien op MuseumTV

Stadsmuseum Almelo


Het Stadsmuseum Almelo geeft een beeld van de ontwikkeling van de Overijsselse stad Almelo. De objecten in de collectie van het museum gaan over de geschiedenis van Almelo en de omgeving. Het stadsmuseum streeft ernaar om bezoekers enthousiast te maken voor de geschiedenis en de toekomst van de stad. Het museum geeft daarom ook de nieuwe geschiedenis van Almelo een plaats.

Geschiedenis en heden van Almelo

In plaats van de geschiedenis van Almelo op chronologische wijze te vertellen, heeft het museum ervoor gekozen om deze op een thematische wijze te vertellen. Er zijn vier thema’s: Water: Lasten & Lusten, Macht en aanzien, Leven van het land en Almelo industriestad. Water: Lasten & Lusten gaat over hoe belangrijk water is voor Almelo. Bij Macht en aanzien kun je luisteren naar wat de graaf te vertellen heeft. Je komt meer te weten over de rijkdom van welgestelde Almelose families. Bij Leven van het land bewonder je het vakmanschap van de boeren en hun gereedschappen. Almelo industriestad vertelt je meer over het ontstaan van de fabrieken. Ook vertelt het de verhalen van de mensen die er werkten en hetgeen zij maakten.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum