Pareltje: Stadsmuseum AlmeloDe geschiedenis van Almelo

Stadsmuseum Almelo verteld op unieke wijze het verhaal van de stad Almelo. In plaats van chronologischerwijs, worden de bezoekers meegenomen door de historie van Almelo in zeven delen.  Een paar voorbeelden zijn: ‘water’, ‘lasten en lusten’, ‘macht en aanzien’, ‘leven van het land’, en ‘Almelo industriestad’.

Door verschillende dynamieken is de stad Almelo gevormd zoals hij er vandaag de dag uitziet. Zo zorgde de haven voor veel handel en een bloeiende textielindustrie. Helaas betekende het ook dat de stad vaak overstroomde. Maar daar is het waterschap ‘Vechtstromen’ uit voortgekomen, dat met slimme projecten ervoor zorgt dat de stad niet meer overstroomt én dat er schoon drinkwater is. Echter, voordat Almelo een heuse industriestad werd, was het een ware boerengemeenschap. Tot in het heden zijn hier nog sporen van te vinden in de Twentse “noaberschap”: de gedachte en traditie om elkaar te helpen met alles.

Ontdek het stadsmuseum

Verder wordt in Stadsmuseum Almelo ook de positie van de adel in de stad en omstreken uitgelegd en wordt verteld waarom er daardoor een rechtbank in Almelo is. Daarnaast worden alle projecten en leuke activiteiten in en om Almelo toegelicht en ook op de (speel)zolder is er zelfs voor volwassenen van alles te zien en te doen: beleef de kindertijd nog eens met het bekijken van nostalgisch speelgoed of ga op zoek naar klassenfoto’s. Voor kinderen is er van alles om mee te spelen en op sommige middagen kan er ook worden geknutseld.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo

Artbite

Mini-docu

Museum informatie

Stadsmuseum Almelo
Prinsenstraat 13
7607 JC
Almelo

0546-816071
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Vanaf 19 jaar€5.00
Kinderen 13 t/m 18 jaar€3.50
Kinderen t/m 12 jaar, Museumkaart & Vrienden Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.