Museum informatie

Museum Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT
Roosendaal

0165-555 555
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:3017:00
Woensdag13:3017:00
Donderdag13:3017:00
Vrijdag13:3017:00
Zaterdag13:3017:00
Zondag13:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.00
Groepen vanaf 15 personen p.p.€5.00
Kinderen t/m 18 jaar & Museumkaart Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum Tongerlohuys


Geschiedenis

Museum Tongerlohuys ligt in Roosendaal. Het museum vindt zijn oorsprong in 1936. Vanaf dat moment werd een collectie tentoongesteld in het voormalige Raadhuis van Roosendaal. De kamer waar de collectie in stond kreeg de naam Museum ‘De Ghulden Roos’. In 1974 werd het museum overgeplaatst naar het Tongerlohuys. Toen hadden ze maar een deel van het gebouw tot hun beschikking. Pas vanaf 1991 kwam hier verandering in. Dat jaar verhuisde het daar gevestigde gemeentearchief uit de linkervleugel. Die werd vanaf toen ook betrokken bij het museum. In de rechtervleugel bevond zich tot en met 2004 een expositieruimte van Stichting Int Heyderadey, een stichting tot bevordering van de kunst. Museum “De Ghulden Roos” en Stichting Int Heyderadey gingen in 2006 samenwerken en zo kwam Museum Tongerlohuys tot stand.

Beleef het verhaal van Roosendaal

In het museum is het verhaal van Roosendaal te vinden. Ga terug in de tijd naar de twaalfde en dertiende eeuw. In het museum volg je vijf iconen die je meenemen door de geschiedenis van de stad. Volg bijvoorbeeld het LIGA-meisje of laat je zegenen door meneer pastoor, wordt mee op sleeptouw genomen door de conducteur en krijg een toespraak van burgemeester Schoonheijt.

Het museum is een ware reis door de tijd waarin je het verhaal ontdekt van Roosendaal vanuit verschillende invalshoeken.

Historisch informatiepunt 

Wil je nog meer te weten komen over Roosendaal? Het historisch informatiepunt in het museum beschikt over een bibliotheek waar je zelf op onderzoek uit kan naar de geschiedenis van je eigen familie, huis of bedrijf.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.