Van Gogh en JapanHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling Van Gogh en Japan (2018) in het Van Gogh Museum.

Japanse prenten

Van Gogh heeft Japan nooit bezocht. Toch leerde hij het land en zijn kunst kennen door zijn verzameling van Japanse prenten. Deze werden verzameld door Vincent rond de jaren 1886-1888.  Deze bestudeerde en kopieerde hij om zo zijn eigen kunst te ontwikkelen. Wat hem vooral trok uit deze werken waren de thema’s en het exotische kleurgebruik. Daarnaast spraken de ongewone indeling van de ruimte, de natuurlijke en vrolijke thema’s en de kleurencomposities hem aan in deze werken. Ontdek de inspiratiebron van de moderne werken van Vincent van Gogh. In het museum hangen Japanse prenten en kopieën daarvan die door Vincent zijn gemaakt. Ook zijn er enkele werken in bruikleen, waaronder het bekende ‘Zelfportret met verbonden oor’.

Van Gogh en Japan

Van 23 maart tot 24 juni 2018 opende het Van Gogh Museum zijn deuren voor deze expositie. Van Gogh gebruikte Japanse prenten om zijn eigen werk een nieuwe richting te geven. Ontdek in deze tentoonstelling hoe Van Gogh het Japanse voorbeeld naar zijn eigen hand zette.

Alle actuele informatie over het Van Gogh Museum vind je op de website van het museum. 

Tentoonstelling Gemist | Van Gogh en Japan

Museum informatie

Van Gogh Museum
Museumplein 6
1071 DJ
Amsterdam

(020) 570 52 00
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0018:00
Zondag09:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€20.00
CJP / Student€10.00
Jeugd (tot 18 jaar), Museumkaart & BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
Raadpleeg de website van Van Gogh voor de actuele openingstijden. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum