Museum informatie

Van Gogh Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0018:00
Zondag09:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€20.00
Student | CJP€10.00
Jongeren (tot 18 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Van Gogh Museum


Vincent van Gogh is tegenwoordig wereldberoemd, maar tijdens zijn leven was Van Gogh een stuk minder succesvol. Pas na zijn dood werd zijn werk steeds meer gewaardeerd. In 1973 opende het Van Gogh museum in Amsterdam, waar je enkele van zijn meest bekende werken kunt bekijken. Wil je meer leren over het leven van Van Gogh? Bekijk de korte documentaires die we in het museum maakte of breng zelf een bezoek aan het museum (of allebei).
witregel

Alle dingen die je moet weten over het Van Gogh Museum

witregel

Vincent en vrienden

De collectie van het Van Gogh Museum bestaat niet alleen uit schilderijen van de kunstenaar zelf, maar wordt aangevuld met andere kunst. Voorbeelden hiervan zijn: kunstwerken van zijn kunstenaarsvrienden en tijdgenoten, zijn grote voorbeelden, en de collectie Franse en Japanse prenten. Deze kunst is aanwezig in het museum om een beter beeld te geven van Vincent van Gogh en zijn inspiratie. De verzameling bevat ongeveer tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van Vincent van Gogh. De verzameling Franse en Japanse prenten heeft Vincent van Gogh zelf verzameld. Het museum bezit een aantal van de bekendste werken van Vincent van Gogh, waaronder ‘De aardappeleters’, ‘Zonnebloemen’, ‘Amandelbloesem’ en ‘ Korenveld met kraaien’.

Waanzinnig genie

Vincent van Gogh staat niet alleen bekend als geniaal kunstenaar, maar ook als getroebleerd man. Nadat Van Gogh twee jaar in Parijs woonde, vertrok hij naar het zuiden van Frankrijk. Dit deed hij, omdat de stad hem had vermoeid. Bovendien wilde hij naar een warmer klimaat waar meer licht en kleur te vinden was. Hier begon hij een samenwerking met de kunstenaar Paul Gauguin. Nadat Gauguin vertrok en Van Gogh instortte, werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Na een maand weer thuis te zijn, werd er geprotesteerd door de mensen van Arlès, waar Van Gogh destijds woonde. Zij vonden Van Goghs toestand niet stabiel genoeg om hem alleen te laten wonen. Er werd zelfs een proces verbaal geschreven die hem dwong naar een instituut te vertrekken. Van Gogh besloot uiteindelijk zelf om zich op te laten nemen. In 1890 schoot hij zichzelf door de borst. Diezelfde ochtend had hij nog aan een schilderij gewerkt, deze is ook te vinden in het museum.

Jouw bezoek aan het Van Gogh Museum

Om jouw bezoek aan het museum makkelijker te maken vind je aan de linkerkant van deze pagina alle praktische informatie die je nodig hebt. Het Van Gogh Museum is te vinden in Amsterdam aan het Museumplein. Hierdoor is het museum uitermate geschikt om je bezoek te combineren met de andere musea op het Museumplein, zoals het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum Amsterdam. Tickets voor het Van Gogh Museum kun je bestellen op de website van het museum of aan de kassa kopen. We raden je ook aan om een bezoek te brengen aan de Van Gogh Museum Shop.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum