Museum informatie

Van Gogh Museum
Museumplein 6
1071 DJ
Amsterdam

(020) 570 52 00
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0018:00
Zondag10:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€19.00
CJP€9.00
Jeugd onder 18 jaar, Museumkaart & BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
Raadpleeg de website van Van Gogh voor de actuele openingstijden. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Van Gogh Museum


Het Van Gogh Museum maakt het leven en werk van Vincent van Gogh én de kunst van zijn tijd toegankelijk voor een breed publiek, om hen te inspireren en te verrijken. Het museum heeft een grote collectie die in een vaste tentoonstelling te zien is, maar organiseert ook wisselende tentoonstellingen. Bekijk hier welke tentoonstellingen nu te zien zijn.

Collectie

De collectie van het Van Gogh Museum bestaat niet alleen uit schilderijen van de kunstenaar zelf, maar wordt aangevuld met andere kunst. Voorbeelden hiervan zijn: kunstwerken van zijn kunstenaarsvrienden en tijdgenoten, zijn grote voorbeelden, en de collectie Franse en Japanse prenten. Deze kunst is aanwezig in het museum om een beter beeld te geven van Vincent van Gogh en zijn inspiratie. De verzameling bevat ongeveer tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van Vincent van Gogh. De verzameling Franse en Japanse prenten had Vincent van Gogh zelf verzameld. Het museum bezit een aantal van de bekendste werken van Vincent van Gogh, zoals ‘ De aardappeleters’, ‘Zonnebloemen’, ‘Amandelbloesem’ en ‘ Koreveld met kraaien’.

Het leven van Vincent

Vincent van Gogh (1853-1890) is één van de beroemdste kunstenaar van Nederland. Vincent’s beroepen gingen van jongste bediende in een kunsthandel tot schoolmeester en van boekverkoper tot prediker. Hij besloot pas op zijn 27ste om kunstenaar te worden. Deze beslissing heeft veel invloed gehad op de internationale kunstgeschiedenis.

Het museum is dagelijks geopend van 09:00 tot 19:00 uur, op vrijdagen van 09:00 tot 21:00 uur en zaterdagen van 09:00 tot 18:00 uur. Een uitgebreid overzicht van alle openingstijden is te vinden op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.