Zeng Fanzhi in het Van Gogh Museum

Zeng Fanzhi, geïnspireerd door Van Gogh

Zeng Fanzhi (1964) is een hedendaagse Chinese kunstenaar. Hij is een groot bewonderaar van Vincent van Gogh en heeft dan ook speciaal voor het Van Gogh Museum nieuwe schilderijen gemaakt. De kunstenaar bekijk de iconische werken van de Nederlandse schilder met een Chinese blik en geeft er zijn eigen draai aan. Fanzhi had veel respect voor Van Gogh’s houding tegenover kunst en zijn unieke kijk op het leven.

Fanzhi stapte in Van Gogh’s schoenen toen hij begon met het maken van de werken uit deze collectie. Met elke kronkelende verfstreek probeerde hij als Van Gogh te denken. Later dacht hij meer en meer na over zijn eigen leven en zijn eigen kunst. Met deze verandering van denken, veranderde ook zijn manier van schilderen.

Beleef door de ogen van Fanzhi de bekende zelfportretten en korenvelden opnieuw en laat je uitnodigen na te denken over Van Gogh’s verstreken, kleurgebruik en artistieke visie. Deze kleine tentoonstelling met vier werken is van 20 oktober 2017 tot en met 5 maart 2018 te zien.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Van Gogh Museum
Museumplein 6
1071 DJ

info@vangoghmuseum.nl