Zeng Fanzhi in het Van Gogh MuseumHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling Zeng Fanzhi in het Van Gogh Museum (2017) in het Van Gogh Museum.

Zeng Fanzhi (1964) is een hedendaagse Chinese kunstenaar. Hij is een groot bewonderaar van Vincent van Gogh en heeft dan ook speciaal voor het Van Gogh Museum nieuwe schilderijen gemaakt. De kunstenaar bekijk de iconische werken van de Nederlandse schilder met een Chinese blik en geeft er zijn eigen draai aan. Fanzhi had veel respect voor Van Gogh’s houding tegenover kunst en zijn unieke kijk op het leven.

Zeng Fanzhi in het Van Gogh Museum

Fanzhi stapte in Van Gogh’s schoenen toen hij begon met het maken van de werken uit deze collectie. Met elke kronkelende verfstreek probeerde hij als Van Gogh te denken. Later dacht hij meer en meer na over zijn eigen leven en zijn eigen kunst. Met deze verandering van denken, veranderde ook zijn manier van schilderen. Beleef door de ogen van Fanzhi de bekende zelfportretten en korenvelden opnieuw en laat je uitnodigen na te denken over Van Gogh’s verstreken, kleurgebruik en artistieke visie. Deze kleine tentoonstelling met vier werken was van 20 oktober 2017 tot en met 5 maart 2018 te zien.

Alle actuele informatie over het Van Gogh Museum vind je op de website van het museum. 

Artbite | Met de focus op: Zeng Fanzhi

Museum informatie

Van Gogh Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0018:00
Zondag09:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€20.00
Student | CJP€10.00
Jongeren (tot 18 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum