De waanzin nabijIn de tijdelijke tentoonstelling De waanzin nabij. Van Gogh en zijn ziekte in het Van Gogh Museum  uit 2016 volgt de bezoeker de laatste periode van Vincent van Goghs leven. De tentoonstelling is inmiddels afgelopen, maar nog wel te zien op MuseumTV.

Het Van Gogh Museum is sinds 1973 een van de toonaangevende instituten op het gebied van de kunstenaar Vincent van Gogh. Het museum herbergt een zowel een enorme collectie werken van Van Gogh als van zijn schilderende tijdgenoten.

Vincent van Gogh is de waanzin nabij

De tentoonstelling volgt de laatste periode van Vincent van Gogh, die begon met zijn verhuizing naar het Auvers-sur-Oise, in het zuiden van Frankrijk, en fataal eindigde nadat hij zichzelf met een revolver van het leven benam. In De waanzin nabij ligt de focus op de (mentale) ziekte die Van Gogh teisterde en de mensen om hem heen die hem hielpen of juist afstootten.

Voor meer informatie over het Van Gogh Museum bezoek je de website van het museum. Een overzicht van andere musea vind je op deze pagina.

Tentoonstelling Gemist | De waanzin nabij

In het kort | Paul Gauguin

Museum informatie

Van Gogh Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0018:00
Zondag09:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€20.00
Student | CJP€10.00
Jongeren (tot 18 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum