Vincent van Gogh over kunstIn de korte documentaire Vincent van Gogh over kunst zweven we door de adembenemende zalen van het Van Gogh Museum terwijl we luisteren naar citaten uit een brief die Van Gogh aan zijn zus schreef. Wil je kennismaken met enkele van Van Goghs meest bekende werken of luisteren naar zijn visie op wat een kunstenaar is? Bekijk dan de korte documentaire de we maakten in dit iconisch museum.

Vincent van Gogh over kunst

Behalve veel schilderijen en tekeningen zijn er ook veel brieven bewaard gebleven van de hand van Vincent van Gogh. De gevoeligheid die de Nederlandse kunstenaar in zijn kleuren en toets legt, wist hij eveneens te vangen in zijn woorden. Vanuit het Franse dorp Arles schreef hij aan zijn zuster, Willemien van Gogh het volgende:

Het voornaamste kenmerk van een schilder is, stel ik mij voor, te kunnen schilderen; zij die kunnen schilderen, zij die het het beste kunnen, zijn de kiemen van iets wat nog lang zal blijven bestaan, net zoo lang als er oogen zullen zijn die genieten van iets wat eigenaardig mooi is.

Wil je de hele brief lezen? Ga dan naar de website van het Van Gogh Museum. Om meer documentaires te kijken die we in het Van Gogh Museum maakten, ga je naar deze museumpagina.

Vincent van Gogh over kunst

Museum informatie

Van Gogh Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0018:00
Zondag09:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€20.00
Student | CJP€10.00
Jongeren (tot 18 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum