Nederlanders in ParijsLet op: deze tentoonstelling is niet meer te bezichtigen in het museum.

In de tentoonstelling Nederlanders in Parijs in het Van Gogh Museum ontdek je de Franse hoofdstad door middel van acht Nederlandse kunstenaars. In de tentoonstelling zie je van 13 oktober 2017 tot 7 januari 2018 de werken van Van Spaendonck, Jongkind, Van Gogh, Van Dongen, Mondriaan en anderen.

Wat is er te zien?

In de 19e eeuw trokken veel kunstenaars naar Parijs, waaronder ook veel Nederlandse kunstenaars. Tussen 1798 en 1914 reisden onder andere Johan Barthold Jongkind, George Hendrik Breitner en Vincent van Gogh naar Parijs. Door ontmoetingen met Franse kunstenaars leerden de Nederlanders het grote aanbod aan kunst, stijlen en opvattingen kennen.

Bij de terugkomst in Nederland deelden ze hun nieuwe visie met Nederlandse schildersvrienden. Hierdoor kwam Isaac Israëls bijvoorbeeld in aanraking met het Franse impressionisme, waarna hij ballerina’s en naakten ging schilderen. Dit was nog ongebruikelijk in Nederland in deze tijd. Andersom hadden de Nederlanders ook invloed op de Franse kunstenaars. In de tentoonstelling wordt deze uitwisseling belicht aan de hand van acht invloedrijke Nederlandse kunstenaars en hun Franse tijdgenoten. Met de sfeervolle prenten van Montmartre krijg je inzicht in de landelijke kant van Parijs. Eugène Delâtre legde het karakter van de wijk vast in Landelijk Montmartre.

Er zijn verschillende activiteiten rondom de tentoonstelling. Zo kom je via de multimediatour alles te weten over de kunstwerken. Boek een privérondleiding of volg een schilderworkshop. Ook kun je een van de gratis lezingen bijwonen.

Promo | Nederlanders in Parijs

Tentoonstelling Gemist | Nederlanders in Parijs

Museum informatie

Van Gogh Museum
Museumplein 6
1071 DJ
Amsterdam

(020) 570 52 00
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0018:00
Zondag09:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€20.00
CJP / Student€10.00
Jeugd (tot 18 jaar), Museumkaart & BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
Raadpleeg de website van Van Gogh voor de actuele openingstijden. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum