Van Gogh Museum – Door de ogen van… Gershwin BonevaciaIn deze editie van Door de ogen van… neemt Gershwin Bonevacia de kijkers mee door het Van Gogh Museum in Amsterdam. Gershwin is sinds 2019 stadsdichter van Amsterdam en schrijft over uiteenlopende onderwerpen: van onderwijs en duurzaamheid tot Harry Potter en Vincent van Gogh!

Van Gogh is een zekere bron van inspiratie voor Gershwin. Niet alleen vanwege het werk dat hij maakte, maar ook vanwege zijn persoonlijkheid en filosofie.

Brieven

Gershwin dwaalt door de vaste collectie van het Van Gogh Museum en komt daar langs enkele voorwerpen die bij hem herinneringen oproepen aan zijn eigen leven. Zo staat hij stil bij de brieven die Vincent schreef aan zijn broer Theo. In die brieven komt naar voren dat Vincent en zijn broer een hechte band hadden. Maar ook schreef Vincent over de dilemma’s die hij ervoer als kunstenaar zijnde, dilemma’s die soms ook door Gershwins hoofd ronddwalen.

Reizen

Dat Vincent van Gogh veel reisde, is terug te zien in zijn schilderijen. Gershwin vindt het bijzonder om te zien op welke plekken Van Gogh geweest is en welke impact deze plekken op hem gehad hebben. Dat doet hem ook nadenken over welke impact zijn omgeving op hem en zijn werk heeft. Zo is hij deels opgegroeid in Curaçao. Wat als hij daar nog woonde in plaats van in Nederland? Hoe zou zijn schrijf- en dichtwerk er dan uitzien?

Benieuwd geworden naar Gershwins kijk op Vincent van Gogh en zijn kunst? Bekijk dan snel de mini-docu!

Museum informatie

Van Gogh Museum
Museumplein 6
1071 DJ
Amsterdam

(020) 570 52 00
info@vangoghmuseum.nl

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag 09:00 18:00
Dinsdag 09:00 18:00
Woensdag 09:00 18:00
Donderdag 09:00 18:00
Vrijdag 09:00 21:00
Zaterdag 09:00 18:00
Zondag 09:00 18:00

Entreeprijzen

Categorie Prijs
Volwassenen €19.00
CJP €9.00
Jeugd onder 18 jaar, Museumkaart & BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
Let op: de getoonde openingstijden gelden voor de periode van 2 maart tot 20 juni. Raadpleeg de website van Van Gogh voor de actuele openingstijden buiten deze data om. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less