The Glasgow BoysHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling Glasgow Boys (2015) in het Drents Museum.

De Glasgow Boys in het Drents Museum

Tussen 1880 en 1900 beleefde de kunstenaarsgroep de Glasgow Boys hun bloeiperiode. Deze Schotse impressionisten begonnen als enfants terribles, maar groeiden uit tot gevierde kunstenaars. Ze schilderden veelal buiten, op het Schotse platteland, maar waaierden ook uit over de rest van de wereld. In het Drents museum in Assen waren de werken van de tien bekendste Boys te bewonderen in context van de tijd en hun inspiratiebronnen.

Een unicum buiten Groot-Britannië

Kunstenaars die aanbod kwamen zijn: James Guthrie, Edward Walton, Joseph Crawhall, James Paterson, John Lavery, William York Macgregor, George Henry, Edward Hornel, Arthur Melville en ook William Kennedy. Het museum liet meer dan tachtig schilderijen en veertig werken zien van de beroemde Britse kunstenaarsgroep. Voor het eerst in honderd jaar was er een overzicht van dit Schotse impressionisme buiten Groot-Britannië te zien.

Alle actuele informatie over het Drents Museum vind je op de website van het museum.

In het kort | De boy die eerst een girl was

Tentoonstelling Gemist | The Glasgow Boys

Museum informatie

Drents Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
CJP€8.00
Kinderen t/m 17 jaar, Vrienden, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart, Vereniging Rembrandt & ICOM Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum