SprezzaturaLet op: deze tentoonstelling is niet meer te bezichtigen in het museum.

Van 2 juni tot en met 3 november 2019 toont het Drents Museum de tentoonstelling Sprezzatura – Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910). Een tentoonstelling waar het werk van maar liefst veertig schilders uit heel Italië centraal staat, waarvan een groot deel nog nooit eerder in Nederland is getoond!

Sprezzatura

Sprezzatura betekent: ‘de schijn van moeiteloosheid’. Een term om de in de Drents Museum tentoongestelde, moderne kunst te omschrijven. Krachtige en fascinerende werken, die tegelijkertijd met de meest grote nonchalance geschilderd lijken te zijn.

Italiaanse topcollecties

De tentoongestelde kunstwerken in Sprezzatura zijn afkomstig uit de collecties van diverse Italiaanse musea, waaronder de wereldberoemde Gallerie degli Uffizi in Florence, Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea uit Rome en de Galleria d’Arte Moderna di Venezia a Ca’Pesaro uit Venetië. De bruiklenen zijn werken van meesters zoals Antonio Mancini, Federico Zandomeneghi, Giovanni Segantini, Giacomo Favretto en Giuseppe Pellizza.

Sprezzatura geeft een overzicht van werken die de basis hebben gelegd voor de schilderkunst in de 20e eeuw. Duik in de Italiaanse geschiedenis en ontdek de relatie tussen kunst en de maatschappelijke ontwikkelingen rondom het Koninkrijk Italië vanaf 1861.

Promo | Sprezzatura

Tentoonstelling Gemist | Sprezzatura

Museum informatie

Drents Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
CJP€8.00
Kinderen t/m 17 jaar, Vrienden, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart, Vereniging Rembrandt & ICOM Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum