Land van de Zwarte Farao’sOntdek het oude Nubië in de tentoonstelling ‘Nubië – Land van de Zwarte Farao’s’ in het Drents Museum. Hier vind je een prachtige collectie aan Nubische objecten die je mee de geschiedenis in nemen.

Dankzij het Museum of Fine Arts in Boston is de tentoonstelling nu te zien in het Drents Museum. Maar liefst 300 objecten uit de Nubische collectie van het Museum of Fine Arts in Boston zijn tijdens deze tentoonstelling te bewonderen. Deze indrukwekkende voorwerpen uit de periode van 2400 v. Chr. tot circa 350 na Chr. vertellen het verhaal van de haat-liefdeverhouding tussen het oude Egypte en de Nubiërs.

Zwarte Farao’s

De geschiedenis van het Nubische gebied was nauw verbonden met die van de Egyptische farao’s. In de tentoonstelling wordt de tijd tussen 2400 v. Chr. tot circa 350 na Chr. uitgelicht. De periode van 750 en 664 v.Chr. staat centraal. In deze periode veroverden de Nubiërs zelf Egypte en regeerde de Zwarte Farao over het rijk. Ook kom je erachter waarom de geschiedenis van het Nubische gebied zo nauw gekoppeld is aan die van de Egyptische cultuur. En waarom de Nubische farao’s, Zwarte Farao’s genoemd werden.

Ontdek de mysterieuze collectie

Naast de heersende Zwarte Farao’s, kun je ook het mysterie van het Oude Nubië komen ontdekken. Dit verhaal wordt verteld door de 300 objecten die nu in het Drents Museum te zien zijn. Tot de topstukken behoren de vondsten uit de piramide van koning Taharqa, waaronder 60 shawabti’s. Dit zijn beeldjes in de vorm van een mummie, die functioneerden als dienaar van de overledenen in het hiernamaals.

Naast deze bijzondere ontdekkingen zijn er nog veel meer dingen te ontdekken in de tentoonstelling. Bijvoorbeeld de prachtige gouden sieraden van de Nubische koninginnen uit andere Nubische piramiden. Kom de tentoonstelling bewonderen in het Drents Museum en ontdek alle geheimen van Nubië. De tentoonstelling is te zien van 16 december 2018 tot 5 mei 2019.

Promo | Land van de Zwarte Farao's

Tentoonstelling Gemist | Land van de Zwarte Farao's

Museum informatie

Drents Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
CJP€8.00
Kinderen t/m 17 jaar, Vrienden, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart, Vereniging Rembrandt & ICOM Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.