Land van de Zwarte Farao’sHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling Land van de Zwarte Farao’s (2019) in het Drents Museum.

Haat-liefdeverhouding

Deze tentoonstelling uit 2019 kwam mede tot stand met hulp van het Museum of Fine Arts in Boston. Maar liefst honderd objecten uit de Nubische collectie van het Amerikaanse museum verhuisden tijdelijk naar het Drents Museum. De indrukwekkende voorwerpen uit de periode van 2400 v. Christus tot ongeveer 350 n. Christus vertellen over de haat-liefdeverhouding tussen de Nubiërs en het Oude Egypte. 

Zwarte Farao’s

De geschiedenis van het Nubische gebied is onmogelijk los te zien van die van de Egyptische farao’s. In de tentoonstelling wordt de tijd tussen 2400 v. Christus tot circa 350 na Christus uitgelicht. De periode van 750 en 664 v. Christus staat centraal. In deze periode veroverden de Nubiërs zelf Egypte en regeerden de Zwarte Farao over het rijk. Ook kwam je er in de tentoonstelling achter waarom de geschiedenis van het Nubische gebied zo nauw gekoppeld is aan die van de Egyptische cultuur.

Alle actuele informatie over Drents Museum vind je op de website van het museum. 

Tentoonstelling Gemist | Land van de Zwarte Farao's

Museum informatie

Drents Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
CJP€8.00
Kinderen t/m 17 jaar, Vrienden, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart, Vereniging Rembrandt & ICOM Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum