The American DreamDisclaimer: De tentoonstelling ‘The American Dream’ is niet meer te bezichtigen in het museum.

 

Vanaf 19 november 2017 is de tentoonstelling The American Dream te zien in het Drents Museum. De tentoonstelling richt zich op de periode 1945 -1965. Ontdek in deze tentoonstelling het werk van topkunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz en Chuck Close.

Iedereen kan miljonair worden

Europa ligt na de Tweede Wereldoorlog in puin. Amerika wordt gezien als het land van de grenzeloze mogelijkheden met The American Dream als het grote ideaal. Wie hard genoeg werkt kan alles bereiken. De krantenjongen kan miljonair worden, het leven is maakbaar, the sky is the limit! Een veelbelovend idee, maar in werkelijkheid blijken succes en rijkdom niet altijd binnen handbereik.

Ontdek de cultuur en geschiedenis van Amerika

The American Dream biedt een interessante kijk op de American way of life. Daarmee is de tentoonstelling meer dan alleen een overzicht van de kunstgeschiedenis. De werken voeren je namelijk mee op een reis langs de cultuur en geschiedenis van het naoorlogse Amerika.

Samenwerking met Kunsthalle Emden

De tentoonstelling heeft een primeur in handen. Het is namelijk een samenwerking met het Duitse Kunsthalle Emden. Het Drents Museum zich richt op de periode van 1945-1965. In Duitsland wordt de periode 1965 tot vandaag de dag belicht. De tentoonstellingen draaien op hetzelfde moment. Het is de eerste keer dat twee Europese musea op deze wijze samen één tentoonstelling vertonen. Bovendien worden de tentoonstellingen met elkaar verbonden doordat schilderijen van de overlappende periode rondom 1965 in beide musea te zien zijn.

Bruiklenen

De tentoonstelling is te danken aan bruiklenen van verschillende gerenommeerde Amerikaanse musea. Denk hierbij aan het MoMA, Whitney Museum of American Art, Brooklyn Museum en Columbus Museum of Art. Dit wordt aangevuld met werken uit bedrijfscollecties als AXA en particuliere collecties als de William Louis-Dreyfus Family Collection, Hall Collection en Seavest Collection.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo | The American Dream

Tentoonstelling Gemist | The American Dream

Museum informatie

Drents Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
CJP€8.00
Kinderen (t/m 17 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
Rembrandtkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum