Weer en Wind: Avercamp tot WillinkHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling Weer en Wind: Avercamp tot Willink (2019) in Museum Singer Laren.

Weer en wind: Avercamp tot Willink

In deze tentoonstelling zijn werken van bekende kunstenaars als Hendrick Avercamp en Carel Willink te zien. De kunst die je tijdens de tentoonstellingen kunt bewonderen komen uit verschillende eeuwen en kunststromingen. Wat alle schilderijen gemeen hebben is het weer. Dit aspect wordt door elke kunstenaar op een eigen manier afgebeeld. Een van de schilderijen die je tijdens de tentoonstelling als bezoeker kunt bekijken is een schilderij van Hendrik Vroom. Het schilderij komt uit 1629 en is daarmee een van de vroegste weerschilderijen uit Nederland. Het kunstwerk beeld een woeste storm op zee af. Bepaalde elementen zien er realistisch uit, maar het is duidelijk dat er ook overdrijving in het schilderij zit. Desalniettemin een prachtig exemplaar om naar te kijken. Een ander schilderij uit de tentoonstelling is gemaakt door Cornelis Jacobsz van Culemborch en komt uit 1565. Op het schilderij wordt de met ijs overspoelde haven van Delft afgebeeld. Iets wat er onwerkelijk uit ziet, maar in de ‘kleine ijstijd’ vaker voorkwam.

Met de blik van een weerman

In de korte documentaire gaat Peter Kuipers Munneke als weerman en klimaatonderzoeker de tentoonstelling rond om vanuit zijn oogpunt te kijken naar de kunst over het weer. Hij verteld onder andere over de kleine ijstijd en zijn ervaringen met het weer in zijn geboorteprovincie Groningen.

Alle actuele informatie over Museum Singer Laren vind je op de website van het museum. 

Promo | Weer en Wind: Avercamp tot Willink

Tentoonstelling Gemist | Weer en Wind: Avercamp tot Willink

Museum informatie

Museum Singer Laren

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€17.00
CJP & jongeren van 13 t/m 18 jaar€7.50
BankGiro Loterij VIP kaart, kinderen t/m 12 jaar, Singer Supporters, ICOM, Vereniging Rembrandt & Museumkaart Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum