Geschilderde TuinenHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling Geschilderde Tuinen (2018) in Museum Singer Laren.

Geschilderde Tuinen

In de tentoonstelling Geschilderde Tuinen was precies dat te zien wat de titel doet vermoeden: geschilderde tuinen. Vanaf het einde van de negentiendee eeuw tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog waren veel kunstenaars geïnteresseerd in het afbeelden van tuinen. Een groot aantal van deze schilderijen was terug te zien in deze tentoonstelling in Singer Laren. De verschillende kunstenaars hadden uiteenlopende redenen om een tuin te schilderen. Sommigen vonden het leuk om mensen in de tuin te schilderen. Robert Graafland deed dit bijvoorbeeld in veel van zijn schilderijen. Daarnaast zijn sommige tuinen gewoon ontzettend mooi, en genoten de kunstenaars ervan om dit op het canvas vast te leggen. De explosies van kleur die kunstenaars als Claude Monet, Evert Pieters en Emil Nolde leveren, doen niets anders vermoeden. Ook vonden veel kunstenaars het gewoon leuk om hun eigen tuin te schilderen, net zoals nu veel mensen foto’s van hun tuin nemen.

Piet Oudolf Singer Prijs 2018

Singer Laren opende in de zomer van 2018 niet alleen binnen een tentoonstelling. Buiten konden bezoekers gratis een rondje lopen door de nieuw aangelegde beeldentuin, onderdeel van Piet Oudolf Singer Prijs 2018. De tuin is ontworpen door de internationaal bekende tuinarchitect Piet Oudolf. Hij ontwierp eerder onder andere de Gardens of Remembrance ter herdenking aan de slachtoffers van de aanslag op het World Trade Center in 2001.

Gestructureerd en wild

De tuin is representatief voor wat de natuur en planten zo aantrekkelijk maakt voor Oudolf: het wilde. Oudolf gebruikt meer dan honderd soorten bloemen door elkaar, wat de tuin een wilde uitstraling geeft. Hij brengt structuur aan in de tuin door de bloemperken met eenvoudige lijnen op te delen. De keuze van de bloemen zorgt ervoor dat de tuin met de seizoenen mee verandert en je misschien wel een paar keer moet langskomen om een volledig beeld van de beeldentuin te krijgen. Hiermee wordt ook verwezen naar het wilde van de natuur. Binnen in Singer Laren was een hal ingericht waarin Piet Oudolf uitleg gaf bij de keuzes die hij heeft gemaakt voor de tuin. Naast de ontwerpen van de tuin van Singer Laren, was ook een overzicht van zijn overige werk te zien.

Alle actuele informatie over Museum Singer Laren vind je op de website van het museum. 

Promo | Geschilderde Tuinen

Tentoonstelling Gemist | Geschilderde Tuinen

Museum informatie

Museum Singer Laren

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:30
Woensdag10:0017:30
Donderdag10:0017:30
Vrijdag10:0017:30
Zaterdag10:0017:30
Zondag10:0017:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€18.00
Groepen vanaf 15 personen€16.00
Jongeren van (13 t/m 18 jaar) / CJP€9.00
Museumkaart, BankGiro Loterij VIP kaart, kinderen (t/m 12 jaar), Singer Supporters, ICOM, Vereniging Rembrandt Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum