Laatste impressionisten & En plein airIn het mooie Museum Singer Laren kun je dit najaar de tentoonstelling ‘Laatste Impressionisten‘bewonderen. Droom weg bij verschillende esthetische beelden van kunstenaars als Henri Le Sidaner, Emile Claus, Gaston La Touche, Henri Martin en Frits Thaulow.

En plein air

En plein air biedt een goede introductie op de tentoonstelling Laatste impressionisten. Bewonder in deze eerste tentoonstelling de prachtige schilderijen van onder andere Claude Monet. Hier ontdek je wat de stroming ‘impressionisme‘ kenmerkte: het vangen van het moment, het licht en het weer. Monet deed dit als eerste en vormt nu het voetstuk van de bekende stroming. Hij was een grote inspiratiebron voor de latere generatie impressionisten.

Laatste impressionisten

In de tentoonstelling Laatste impressionisten ontdek je de meesterlijke werken van kunstschilders als Henri Le Sidaner, Emile Claus, Gaston La Touche, Henri Martin en Frits Thaulow. Zij wilden doorgaan op het impressionisme van Monet en verenigden zich in de Société Nouvelles de Peintures et Sculpteurs. Deze kunstenaars gaven de werkelijkheid op een romantische manier weer. Zij lieten de schoonheid van mens, natuur en de wereld zien. Ga terug in de tijd en ervaar aan de hand van de schilderijen het Parijs en Londen van een eeuw geleden.

Ben je ook nieuwsgierig geworden? Bekijk nu de mini-docu met Jort Kelder en droom weg bij de meest mooie werken.

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Museum Singer Laren

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€17.00
Groepen vanaf 15 personen€15.00
CJP & jongeren van 13 t/m 18 jaar€10.00
BankGiro Loterij VIP kaart, kinderen t/m 12 jaar, Singer Supporters, ICOM, Vereniging Rembrandt & Museumkaart Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.