Laatste impressionisten & En plein air

In het mooie Museum Singer Laren kun je dit najaar de tentoonstelling ‘Laatste Impressionisten’ bewonderen. Droom weg bij verschillende esthetische beelden van kunstenaars als Henri Le Sidaner, Emile Claus,
Gaston La Touche, Henri Martin en Frits Thaulow.

En plein air

En plein air biedt een goede introductie op de tentoonstelling Laatste impressionisten. Bewonder in deze eerste tentoonstelling de prachtige schilderijen van onder andere Claude Monet. Hier ontdek je wat de stroming ‘impressionisme’ kenmerkte: het vangen van het moment, het licht en het weer. Monet deed dit als eerste en vormt nu het voetstuk van de bekende stroming. Hij was een grote inspiratiebron voor de latere generatie impressionisten.

Laatste impressionisten

In de tentoonstelling Laatste impressionisten ontdek je de meesterlijke werken van kunstschilders als Henri Le Sidaner, Emile Claus, Gaston La Touche, Henri Martin en Frits Thaulow. Zij wilden doorgaan op het impressionisme van Monet en verenigden zich in de Société Nouvelles de Peintures et Sculpteurs. Deze kunstenaars gaven de werkelijkheid op een romantische manier weer. Zij lieten de schoonheid van mens, natuur en de wereld zien. Ga terug in de tijd en ervaar aan de hand van de schilderijen het Parijs en Londen van een eeuw geleden.

Ben je ook nieuwsgierig geworden? Bekijk nu de mini-docu met Jort Kelder en droom weg bij de meest mooie werken.

Museum Singer Laren

Dag Van Tot
Dinsdag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00