Singer Laren – Impressionism & Beyond. A Wonderful JourneySinger Laren

Museum Singer Laren is een museum en theater in één. In 1911 liet het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer in Laren een villa bouwen. Ze waren groot kunstliefhebbers en legde een fraaie kunstcollectie aan. Toen William Singer overleed, liet Anna een museum en concertzaal aan de villa bouwen. Het museum en de concertzaal werden in 1956 geopend voor publiek. In 2017 is de concertzaal vervangen, hiermee kreeg het gebouw ook een entree die de concertzaal en het museum verbindt. In het museum is momenteel de tentoonstelling Impressions & Beyond. A Wonderful Journey te zien.

Impressionism & Beyond

In deze tentoonstelling zijn werken van grote meesters als Claude Monet, Pablo Picasso, Paul Signac & Henri Matisse te zien. De werken van deze, voornamelijke Franse, impressionisten, postimpressionisten en expressionisten komen uit de kunst verzameling van de Van Vlissingen Art Foundation.

In de 19e eeuw was het impressionisme een van de populairste kuisstijlen van Frankrijk. In de tijd van 1860-1890 ontstond er een groep Franse kunstenaars die zich afzette tegen deze stijl. Zij trokken de natuur in om hier vrij te schilderen, los van alle academische regels en tradities van het impressionisme. De eerste stroom impressionisten bestond uit namen als Monet, Manet, Guillaumin en Renoir. Hier uit kwam een groep die als ‘postimpressionisten’ bekend staan. Hiertoe behoorden kunstenaars als Gauguin, Signac en Van Gogh. In plaats van de focus leggen op het overbrengen van wat er werkelijk te zien is, richtten deze kunstenaars zich ook op het overbrengen van emoties.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo

Mini-docu

promotion white museumtv playbutton museumtv

Login of registreer gratis om de volledige video te bekijken

Inloggen Registreren

Museum informatie

Museum Singer Laren

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00
Zondag 10:00 17:00

Entreeprijzen

Categorie Prijs
Volwassenen €17.00
Groepen vanaf 15 personen €15.00
CJP & jongeren van 13 t/m 18 jaar €10.00
BankGiro Loterij VIP kaart, kinderen t/m 12 jaar, Singer Supporters, ICOM, Vereniging Rembrandt & Museumkaart Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less