Impressionism & BeyondHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling Impressionism & Beyond (2018) in Museum Singer Laren.

Multifunctioneel

Museum Singer Laren is een museum en theater in één. In 1911 liet het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer in Laren een villa bouwen. Ze waren groot kunstliefhebbers en legde een fraaie kunstcollectie aan. Toen William Singer overleed, liet Anna een museum en concertzaal aan de villa bouwen. Het museum en de concertzaal werden in 1956 geopend voor publiek. In 2017 is de concertzaal vervangen, hiermee kreeg het gebouw ook een entree die de concertzaal en het museum verbindt. In het museum zijn verschillende wisseltentoonstellingen. Zo was er ooit de tentoonstelling Impressions & Beyond: A Wonderful Journey te zien.

Impressionism & Beyond

In deze tentoonstelling waren werken van grote meesters als Claude Monet, Pablo Picasso, Paul Signac & Henri Matisse te zien. De werken van deze, voornamelijke Franse, impressionisten, postimpressionisten en expressionisten kwamen uit de kunstverzameling van de Van Vlissingen Art Foundation. In de negentiende eeuw was het impressionisme een van de populairste kunststijlen van Frankrijk. In de tijd van 1860-1890 ontstond er een groep Franse kunstenaars die zich afzette tegen deze stijl. Zij trokken de natuur in om hier vrij te schilderen, los van alle academische regels en tradities van het impressionisme. De eerste stroom impressionisten bestond uit namen als Monet, Manet, Guillaumin en Renoir. Hieruit ontstond een groep die als ‘postimpressionisten’ bekend kwamen te staan. Hiertoe behoorden kunstenaars als Gauguin, Signac en Van Gogh. In plaats van de focus leggen op het overbrengen van wat er werkelijk te zien is, richtten deze kunstenaars zich ook op het overbrengen van emoties.

Alle actuele informatie over Museum Singer Laren vind je op de website van het museum. 

Promo | Impressionism & Beyond

Tentoonstelling Gemist | Impressionism & Beyond

Museum informatie

Museum Singer Laren

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:30
Woensdag10:0017:30
Donderdag10:0017:30
Vrijdag10:0017:30
Zaterdag10:0017:30
Zondag10:0017:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€18.00
Groepen vanaf 15 personen€16.00
Jongeren van (13 t/m 18 jaar) / CJP€9.00
Museumkaart, BankGiro Loterij VIP kaart, kinderen (t/m 12 jaar), Singer Supporters, ICOM, Vereniging Rembrandt Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum