Singer Laren – Impressionism & Beyond. A Wonderful Journey

Singer Laren

Museum Singer Laren is een museum en theater in één. In 1911 liet het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer in Laren een villa bouwen. Ze waren groot kunstliefhebbers en legde een fraaie kunstcollectie aan. Toen William Singer overleed, liet Anna een museum en concertzaal aan de villa bouwen. Het museum en de concertzaal werden in 1956 geopend voor publiek. In 2017 is de concertzaal vervangen, hiermee kreeg het gebouw ook een entree die de concertzaal en het museum verbindt. In het museum is momenteel de tentoonstelling Impressions & Beyond. A Wonderful Journey te zien.

Impressionism & Beyond

In deze tentoonstelling zijn werken van grote meesters als Claude Monet, Pablo Picasso, Paul Signac & Henri Matisse te zien. De werken van deze, voornamelijke Franse, impressionisten, postimpressionisten en expressionisten komen uit de kunst verzameling van de Van Vlissingen Art Foundation.

In de 19e eeuw was het impressionisme een van de populairste kuisstijlen van Frankrijk. In de tijd van 1860-1890 ontstond er een groep Franse kunstenaars die zich afzette tegen deze stijl. Zij trokken de natuur in om hier vrij te schilderen, los van alle academische regels en tradities van het impressionisme. De eerste stroom impressionisten bestond uit namen als Monet, Manet, Guillaumin en Renoir. Hier uit kwam een groep die als ‘postimpressionisten’ bekend staan. Hiertoe behoorden kunstenaars als Gauguin, Signac en Van Gogh. In plaats van de focus leggen op het overbrengen van wat er werkelijk te zien is, richtten deze kunstenaars zich ook op het overbrengen van emoties.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Museum Singer Laren

Dag Van Tot
Dinsdag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00