In het atelier van Gé-Karel van der SterrenVoor een kok is zijn keuken een tweede thuis, een schrijver nodigt niet zomaar iedereen uit in zijn studeerkamer en voor een kunstenaar is het atelier heilig. In de serie Kunstenaarsportretten openen bekende kunstenaars de deuren van hun atelier en krijgt de kijker een inkijkje in het hoofd van de kunstenaar. Kunstenaarsportretten is een productie in opdracht van Museumtijdschrift.  

In het atelier van Gé-Karel van der Sterren

Op het nieuwe schilderij van Gé-Karel van der Sterren (1969) is Laren na een overstroming plotsklaps een badplaats geworden. Vermoedelijk zijn er doden te betreuren. Desondanks opent de pragmatische ijscoman al snel zijn kraam en neemt een waaghals een duik in het vervuilde water. Welke maatschappijkritiek verscholen zit in het werk van Van der Sterren leer je in deze korte documentaire die we maakten in aanloop naar zijn solotentoonstelling in Museum Singer Laren (16 mei 2023). Voor Museumtijdschrift namen wij een kijkje in zijn atelier.

De video op deze pagina is een voorproefje van de hele documentaire. Deze kun je zien op de website van Museumtijdschrift

In het atelier van Gé-Karel van der Sterren

Museum informatie

Museum Singer Laren

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:30
Woensdag10:0017:30
Donderdag10:0017:30
Vrijdag10:0017:30
Zaterdag10:0017:30
Zondag10:0017:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€18.00
Groepen vanaf 15 personen€16.00
Jongeren van (13 t/m 18 jaar) / CJP€9.00
Museumkaart, BankGiro Loterij VIP kaart, kinderen (t/m 12 jaar), Singer Supporters, ICOM, Vereniging Rembrandt Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum