Museum informatie

Museum Singer Laren

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€17.00
CJP & jongeren van 13 t/m 18 jaar€7.50
BankGiro Loterij VIP kaart, kinderen t/m 12 jaar, Singer Supporters, ICOM, Vereniging Rembrandt & Museumkaart Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum Singer Laren


De collectie van Singer Museum in Laren richt zich op kunstwerken uit het modernisme, zoals neo-impressionisme of pointillisme, expressionisme, kubisme en geometrische abstractie. Belangrijke kunstenaars die tot deze stromingen behoren, hebben in Laren en omgeving gewerkt. Zo bevat de collectie nu ook werk van onder anderen Bart van der Leck, Jan Sluijters, Leo Gestel, Chris Beekman, Jan Toorop en Herman Kruyder.
witregel

Drie dingen die je moet weten over Museum Singer Laren

witregel

Klassiek modern

Museum Singer Laren heeft een verwonderlijke en diverse verzameling van internationale beeldende kunst uit de periode 1880-1950. Deze klassiek moderne collectie heeft het museum de vrijheid gegeven om een breed tentoonstellingsbeleid op te zetten.  Deze collectie is opgezet door het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer die in hun villa in Laren veel vrienden ontvingen. Onder deze vrienden waren ook vaak kunstenaars. Het echtpaar was zelf ook creatief aangelegd. Anna speelde de piano en William schilderde. Samen hebben ze een indrukwekkende kunstcollectie verzameld. Na de dood van haar man William liet Anna het Museum Singer Laren bouwen.

Collectie Nardinc

Het is 10 april 2018 wanneer bekend wordt dat de toch al omvangrijke collectie van Museum Singer Laren wordt uitgebreid met een schenking. Deze schenking omvat de hele privécollectie kunstwerken van Els en Jaap Blokker: de Collectie Nardinc. De hoofdpersoon in deze verzameling is weggelegd voor Jan Sluijters, maar de andere personages zijn zeker geen bijfiguren. Zo bevat de collectie werken van Kees van Dongen, Leo Gestel, Carel Willink, Theo van Rysselberghe en Charely Toorop. Om deze grote verzameling te kunnen presenteren aan het publiek is een speciale Nardinc vleugel toegevoegd aan het museum. Hier zal de collectie permanent in wisselende opstellingen te zien zijn.

Jouw bezoek aan Museum Singer Laren

Aan de linkerkant van deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt om jouw bezoek aan het Singer Museum werkelijkheid te laten worden. Zo vind je er de openingstijden van het museum, entreeprijzen en het adres Museum Singer Laren. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en opkomende evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum