Museum informatie

Museum Singer Laren

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€17.00
Groepen vanaf 15 personen€15.00
CJP & jongeren van 13 t/m 18 jaar€10.00
BankGiro Loterij VIP kaart, kinderen t/m 12 jaar, Singer Supporters, ICOM, Vereniging Rembrandt & Museumkaart Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum Singer Laren


Museum Singer Laren heeft een verwonderlijke en diverse verzameling van internationale beeldende kunst uit de periode 1880-1950. Deze klassiek moderne collectie heeft het Singer Museum Laren de vrijheid gegeven om een breed tentoonstellingsbeleid op te zetten.  Deze collectie is opgezet door het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer die in hun villa in Laren veel vrienden ontvingen. Onder deze vrienden waren ook vaak kunstenaars. Het echtpaar was zelf ook creatief aangelegd. Anna speelde de piano en William schilderde. Samen hebben ze een indrukwekkende kunstcollectie verzameld. Na de dood van haar man William liet Anna het Museum Singer Laren bouwen.

Singer Museum Laren adres en andere algemene informatie

De collectie van Singer Museum in Laren richt zich op kunstwerken uit het modernisme, zoals neo-impressionisme of pointillisme, expressionisme, kubisme en geometrische abstractie. Belangrijke kunstenaars die tot deze stromingen behoren, hebben in Laren en omgeving gewerkt. Zo bevat de collectie nu ook werk van o.a. Bart van der Leck, Jan Sluijters, Leo Gestel, Chris Beekman, Jan Toorop en Herman Kruyder. Om je bezoek aan Singer Museum Laren te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van het museum. Alle actuele informatie over het museum, zoals huidige tentoonstelling Singer Museum Laren, vind je op hun website.

Impressie Singer Museum Laren

Ben je al helemaal enthousiast geworden over het Museum Singer Laren? Bekijk dan snel een van de onderstaande video’s die we er maakten om een goede impressie te krijgen van de collectie. Behalve informatie over de vaste collectie zie je er ook tijdelijke tentoonstellingen die het Singer Museum Laren in het verleden heeft georganiseerd. Een overzicht van alle andere musea waar we een kijkje namen, vind je in ons overzicht.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.