Museum informatie

Museum Singer Laren

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€17.00
Groepen vanaf 15 personen€15.00
CJP & jongeren van 13 t/m 18 jaar€10.00
BankGiro Loterij VIP kaart, kinderen t/m 12 jaar, Singer Supporters, ICOM, Vereniging Rembrandt & Museumkaart Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum Singer Laren


Museum Singer Laren heeft een verwonderlijke en diverse verzameling van internationale beeldende kunst uit de periode 1880-1950. Deze ‘klassiek moderne’ collectie heeft het museum de vrijheid gegeven om een breed tentoonstellingsbeleid op te zetten.  Deze collectie is opgezet door het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer die in hun villa in Laren veel vrienden ontvingen. Onder deze vrienden waren ook vaak kunstenaars. Het echtpaar was zelf ook creatief aangelegd. Anna speelde de piano en William schilderde. Samen hebben ze een indrukwekkende kunstcollectie verzameld. Na de dood van haar man William liet Anna het museum bouwen.

Collectie van Museum Singer Laren

De kern van de ‘Singercollectie’ is de verzameling van het echtpaar Singer. In de loop van de vorige eeuw verwierven zij werken van Franse schilders uit de omgeving van de School van Barbizon, bevriende Amerikaanse kunstenaars en traditioneel impressionistisch werkende Gooise kunstenaars.

De collectie van Museum Singer Laren richt zich op kunstwerken uit het modernisme, zoals neo-impressionisme of pointillisme, expressionisme, kubisme en geometrische abstractie. Belangrijke kunstenaars die tot deze stromingen behoren, hebben in Laren en omgeving gewerkt. Zo bevat de collectie nu ook werk van o.a. Bart van der Leck, Jan Sluijters, Leo Gestel, Chris Beekman, Jan Toorop en Herman Kruyder.

Beeldentuin

Het museum heeft ook een beeldentuin die is ingericht met beelden van hedendaagse Nederlandse kunstenaars. Deze kunstwerken onderzoeken de relatie tussen cultuur en natuur. Elk kunstwerk gaat op een eigen wijze deze verbinding aan met de natuur. Het theater en het museum hebben ook altijd nieuwe voorstellingen of tentoonstellingen.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Beeldentuin, café en museumwinkel zijn dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 – 17.30 uur.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.