Pareltje: CODA Paper Art 2017CODA Paper Art

CODA Paper Art is terug met alweer de achtste editie. Met deze tweejaarlijkse tentoonstelling verbindt CODA Apeldoorn moderne kunst met de geschiedenis van de regio en de provincie Gelderland. Voor dit gebied vormt papier een belangrijke bron van werkgelegenheid. Vandaar dat CODA elke twee jaar het thema in de schijwerpers zet. In CODA Paper Art 2017 staan de mogelijkheden van papier binnen de moderne kunst centraal.

Ontdek deze editie

In deze editie van CODA Paper Art zijn veel verschillende manieren te ontdekken waarop papier bewerkt kan worden tot kunst. Van kleine betekende koffiebekers tot grootse ruimtelijke werken. Ook Nederlandse kledingontwerper Gino Anthonisse maakt deel uit van de tentoonstelling. Hij laat zien hoe hij Origami gebruikt om kleding te maken zonder naald en draad. Kunstenaar Woojai Lee deed weer iets totaal anders: hij onderzocht de kracht van papier en transformeerde dit tot stevige constructies. Ontwerpers Wout Kommer en Jan Portheine zochten een oplossing om de troep die achterblijft op festivals te verminderen. Hieruit is hun kartonnen tent geboren. Deze en andere werken zijn te zien in CODA Paper Art 2017.

Speciaal voor deze editie van CODA Paper Art maakten tien van de ruim dertig kunstenaars nieuw werk. Zo transformeerde bijvoorbeeld Kim Habers papier tot indrukwekkende sculpturen. In deze installaties nodigt Habers de bezoekers uit om de door haar gecreëerde droomwerelden te ontdekken.

Datanaaiproject

De uit Apeldoorn afkomstige Vienna Romanée besteedt in haar kunstwerk Datanaaiproject aandacht aan het begrip tijd. Met naald en draad naait zij krantenknipsels aan elkaar met menselijk haar. Het kunstwerk is echter nog niet af! Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers op bepaalde dagen zelf papierstroken aanleveren bij Vienna. Zij werkt op die dagen in het museum verder aan het project.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Deze video’s zijn onderdeel van een reeks waarin kleinere museumpareltjes in Nederland worden vastgelegd door jonge opkomende filmmakers.

Promo

Artbite

Mini-docu

Museum informatie

CODA Apeldoorn
Vosselmanstraat 299
7311 CL
Apeldoorn

(055) 526 84 00
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:30
Woensdag10:0017:30
Donderdag10:0017:30
Vrijdag10:0017:30
Zaterdag10:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€10.00
Kinderen t/m 15 jaar, Museumkaart, ICOM, CODA-pas & Museumvriendenpas Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum