Beauty of the Battle – Door de ogen van… Kader Abdolah

Het verkennen van grenzen

In de tentoonstelling worden de grenzen tussen haat en liefde, gevaar en schoonheid verkend. Dit door middel van verschillende kunstvormen, zoals schilderkunst, performance kunst, installaties en meer. Je wordt mee terug de tijd in genomen langs historische voorstellingen van Japanse krijgers tot aan hedendaagse werken met hedendaagse thema’s. Door de dagelijkse confrontatie met geweld, in bijvoorbeeld de media maar ook films en games, lijkt geweld haast normaal geworden. Dit inspireerde de kunstenaars in ‘Beauty of the Battle’ om geweld op een andere manier te verbeelden dan die we gewend zijn van de media.

Persoonlijk stuk van Kader Abdolah

In de tentoonstelling is ook een persoonlijk stuk van auteur Kader Abdolah te zien. Hij groeide op in Iran, maar vluchtte naar Nederland. Hier kwam hij terecht in een asielzoekerscentrum in Apeldoorn. Op een antieke markt vond hij een Perzisch tapijt waarop Iraanse nomaden zijn afgebeeld. Toen hij het zag liggen, kreeg hij tranen in zijn ogen. De afgebeelde nomaden kwamen namelijk uit de bergen waar hij zelf ook was opgegroeid. De schoonheid van Iran wil hij graag delen met Nederland. Vandaar dat hij ervoor koos om dit mooie tapijt mee te nemen naar CODA in Apeldoorn.

Zelf dit tapijt bewonderen en de tentoonstelling ‘Beauty of the Battle’ zien? Bekijk de video’s op onze site, en breng voor 3 februari 2019 nog een bezoek aan CODA in Apeldoorn.

Gravin van Bylandt Stichtingsatire

Mini-docu

promotion white museumtv playbutton museumtv

Login of registreer gratis om de volledige video te bekijken.

Inloggen Registreren

Promo