Museum informatie

CODA Apeldoorn

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:30
Woensdag10:0017:30
Donderdag10:0017:30
Vrijdag10:0017:30
Zaterdag10:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€10.50
Student / CJP€5.25
Museumkaart / CODA bibliotheekpas / MuseumVriendenpas / ICOM/ kinderen (t/m 5 jaar) Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

CODA Apeldoorn


Het CODA Apeldoorn ontstond als een fusie van het Historisch Museum Apeldoorn en het Van Reekum Museum. De collectie van het CODA museum bestaat uit verhalen over en voor mensen die via levendige en interactieve presentaties en met behulp van authentieke voorwerpen vertelt en bewaard worden. Hierdoor is elk verhaal een kruisbestuiving tussen literatuur, kunst en geschiedenis.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over CODA Apeldoorn

witregel

Een exhibitionistisch museumgebouw

Het gebouw waarin CODA huist is een ontwerp van de Nederlandse architect Herman Hertzberger. Hij wilde een museum creëren dat nieuwsgierigheid opwekt, geïnspireerd door onder andere het spiraalvormige Guggenheim museum in New York. Het gebouw moest transparant zijn en mensen uitnodigen om de kunst en geschiedenis te ontdekken. Hertzberger houdt ervan om te werken met niveauverschillen, zodat mensen in contact kunnen komen en elkaars activiteiten kunnen zien.

Het gesprek tussen CODA Apeldoorn en zijn bezoeker

De verhalen van CODA komen in stand en tot leven via de samenwerking tussen bezoekers en het museum. In het cultuurhuis worden bezoekers geprikkeld om hun ervaringen met elkaar en het CODA te delen. Door deze samenwerkingen ontwikkelt CODA voor een breed en groot publiek een programma. Dit programma heeft tot doel om voor iedere bezoeker hoogwaardig en tegelijkertijd laagdrempelig te zijn. CODA Apeldoorn werkt aan het verzamelen en tonen van belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen, het starten en voeren van discussies, ontwikkelen en doorgeven van kennis, informatie en documentatie op het gebied van literatuur, muziek, film, archieven en de geschiedenis van Apeldoorn. Hieronder valt ook het verzamelen, vertonen en vertellen over mode- en kunstenaarssieraden en beeldende kunst op én van papier.

Jouw bezoek aan CODA Apeldoorn

Wil je het museum zelf ontdekken? Plan dan je museumbezoek met behulp van de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum. Onderaan de pagina vind je producties die wij samen met het museum maakten, zoals een podcast over CODA met presentator Splinter Chabot.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum