Museum informatie

CODA Apeldoorn
Vosselmanstraat 299
7311 CL
Apeldoorn

(055) 526 84 00
mail@coda-apeldoorn.nl

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 17:30
Woensdag 10:00 17:30
Donderdag 10:00 17:30
Vrijdag 10:00 17:30
Zaterdag 10:00 17:00
Zondag 13:00 17:00

Entreeprijzen

Categorie Prijs
Regulier €10.00
Kinderen t/m 15 jaar, Museumkaart, ICOM, CODA-pas & Museumvriendenpas Gratis

CODA Apeldoorn


CODA Apeldoorn

Het CODA Apeldoorn ontstond als een fusie van het Historisch Museum Apeldoorn en het Van Reekum Museum. Het gebouw zelf is een ontwerp van de Nederlandse architect Herman Hertzberger. De collectie van het CODA museum bestaat uit verhalen over en voor mensen die via levendige en interactieve presentaties en met behulp van authentieke voorwerpen vertelt en bewaard worden. Hierdoor is elk verhaal een kruisbestuiving tussen literatuur, kunst en geschiedenis.

Samenwerking

De verhalen van CODA komen in stand en tot leven via de samenwerking tussen bezoekers en het museum. In het cultuurhuis worden bezoekers geprikkeld om hun ervaringen met elkaar en het CODA te delen. Door deze samenwerkingen ontwikkelt CODA voor een breed en groot publiek een programma. Dit programma heeft tot doel om voor iedere bezoeker hoogwaardig en tegelijkertijd laagdrempelig te zijn.

CODA Apeldoorn werkt aan het verzamelen en tonen van belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen, het starten en voeren van discussies, ontwikkelen en doorgeven van kennis, informatie en documentatie op het gebied van literatuur, muziek, film, archieven en de geschiedenis van Apeldoorn. Hieronder valt ook het verzamelen, vertonen en vertellen over mode- en kunstenaarssieraden en beeldende kunst op én van papier.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less