All That Glitters in CODAIn What’s New brengt MuseumTV de nieuwste ontwikkelingen in beeld van de Nederlandse museumwereld, van aanwisten voor collecties tot nieuwe tentoonstelling. In de What’s New van 7 oktober 2021: modesieraden als kunst in CODA Apeldoorn.

Het CODA museum in Apeldoorn heeft tot 21 november de particuliere collectie van verzamelaar en schrijver Jozef Wiggers in huis in de tentoonstelling All That Glitters. Hoe glinsterend de sieraden in de collectie ook zijn, ze zijn allemaal gemaakt zonder echte edelstenen, parels en diamanten. 

De Franse ontwerpster Coco Chanel vond aan het begin van de twintigste eeuw dat iedereen zich mooi moest kunnen voelen, ongeacht hoeveel geld iemand in zijn portemonnee had. Hiermee inspireerde ze andere ontwerpers om gebruik te maken van materialen die betaalbaarder zijn, zoals het vervangen van smaragden voor glas. Met de komst van deze sieraden is de term mode sieraad, of costume jewellery in het Engels, geboren. 

De tentoonstelling vertoont ook het werk van Eugene Joseff, beter bekend als Joseff van Hollywood. Joseff creëerde speciale sieraden die de weerkaatsing van de felle studiolampen blokkeerden . Al snel werd de getalenteerde Joseff een van de belangrijkste kostuumjuweliers in Hollywood en ontwierp hij sieraden voor beroemde actrices. 

What's New | All That Glitters

Museum informatie

CODA Apeldoorn

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:30
Woensdag10:0017:30
Donderdag10:0017:30
Vrijdag10:0017:30
Zaterdag10:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€10.50
Student / CJP€5.25
Museumkaart / CODA bibliotheekpas / MuseumVriendenpas / ICOM/ kinderen (t/m 5 jaar) Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum