Museumbite | 90 jaar MarilynMuseumbites

Museumbites is een platform waarop korte filmpjes worden geplaatst. Hierin nemen we jullie mee naar verschillende tentoonstellingen en musea. Deze filmpjes worden namelijk door én voor de jeugd gemaakt. Allemaal om de kijker een beter beeld van een museum of tentoonstelling te geven dus. We zijn bezoek geweest op een aantal locaties. Te weten, Museum Volkenkunde in Leiden, het Amsterdam Museum en het Prinsenhof in Delft. In de filmpjes komen opvallende zaken voorbij zoals een jurk gedragen door Marilyn Monroe in het Prinsenhof in Delft ter ere van haar 90ste verjaardag.

90 jaar Marilyn

Marilyn 90 jaar, hoera, hoera! Helaas maakt deze superster dit zelf niet meer mee. De tentoonstelling ’90 jaar Marilyn’ in de Nieuwe Kerk biedt je een kijkje in haar leven. Bekijk bijvoorbeeld haar iconische ”opwapper” jurk en luister naar het verhaal erachter. De tentoonstelling huist een grote verzameling van haar persoonlijke spullen. Zo is er kleding, tassen, foto’s, sieraden en veel ander moois voor je uitgestald. Krijg een korte impressie van deze tentoonstelling met deze museumbite van MuseumTV.

Museumbite | 90 jaar Marilyn

Museum informatie

De Nieuwe Kerk Amsterdam

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.50
CJP€10.00
Museumkaart, Bankgiro loterij VIP kaart, ICOM en I Amsterdam City Card Gratis
Kinderen tot 11 jaar Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.