Museum informatie

Amsterdam Museum
Amstel 51
1018 DR
Amsterdam

020-5231822
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€18.00
Studentenkaart & CJP€10.00
Kinderen t/m 17 jaar, Stadspas, Museumkaart Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Amsterdam Museum


Iedere Nederlander kent Amsterdam als de hoofdstad van het land. Sinds de vorige eeuw wordt de rijke geschiedenis van deze stad vertelt in een eigen museum. Leer Amsterdam écht goed kennen in het Amsterdam Museum. Dit Amsterdams museum neemt je niet alleen mee naar de begindagen van de stad, maar onderzoekt met haar bezoekers ook hedendaagse thema’s zoals gentrificatie, identiteit en dekolonisatie.
witregel

Drie dingen die je moet weten over het Amsterdam Museum 

witregel

Spiegel van een dynamische stad

In het Amsterdam Museum is aandacht voor de geschiedenis van de stad, maar ook voor de stad van nu. Zo bestaat de collectie uit meer dan 100.000 objecten die niet alleen uit een ver verleden komen, maar ook in het hier en nu staan. Bovendien zoekt men in tentoonstellingen altijd raakvlakken tussen het historische en eigentijdse thema’s. Een goed voorbeeld is de tweejaarlijkse tentoonstelling Refresh Amsterdam, waarin de stadscultuur als uitgangspunt wordt genomen. De onderwerpen die hedendaagse kunstenaars hier aansnijden verschillen van migratie en familiegeschiedenissen tot gentrificatie, wooncrises en religie. 

Panorama Amsterdam

In de collectie-tentoonstelling, Panorama Amsterdam, laat het museum de veelzijdige stad Amsterdam zien in al haar facetten. Door een blik op het verleden te werpen, hoopt het museum zijn bezoekers ook antwoorden over de toekomst te bieden. Je loopt er zowel voorbij zeventiende-eeuwse schutterstukken als hedendaagse portretten van Natasja Kensmil, bekijkt de oudste plattegrond van de stad in dezelfde zaal als straatkunst van Kamp Seedorf en verbindt de beeldenstorm van 1566 met de tegencultuur uit de jaren ’60.

Amsterdam Museum: verhuizen, verhuizen, verhuizen

Museum Amsterdam is sinds de oprichting in 1926 al meerdere keren verhuisd. Zo vond je het museum eerst in De Waag midden op de Nieuwmarkt, als dependance van het Stedelijk Museum Amsterdam. Later verhuisde het museum naar het burgerweeshuis Amsterdam. Door een uitgebreide verbouwing vind je het Amsterdam Museum sinds 2022 tijdelijk in het gebouw van Hermitage Amsterdam. Om je bezoek aan dit museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van Museum Amsterdam. Alle actuele informatie over het museum vind je op de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum