Museum informatie

De Nieuwe Kerk Amsterdam

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00
De entreeprijzen voor De Nieuwe Kerk Amsterdam kunnen per tentoonstelling veranderen. Ga naar de website van het museum voor de meest actuele informatie.
starTe zien op MuseumTV

De Nieuwe Kerk Amsterdam


De Nieuwe Kerk Amsterdam is al decennia beroemd om haar spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. Het heeft ook een nationale functie met koninklijke ceremonies, officiële bijeenkomsten en culturele evenementen.
witregel

Alle dingen die jij moet weten over de Nieuwe Kerk Amsterdam

witregel

Een koninklijke kerk

De Nieuwe Kerk werd gebouwd in de 15e eeuw als een protestantse kerk en was destijds de grootste kerk van Amsterdam. Het gebouw werd ontworpen door de architecten Jacob van Campen en Pieter Post, en werd gebouwd in de stijl van de Amsterdamse Renaissance. Het gebouw is gemaakt van baksteen en heeft prachtige gebeeldhouwde details en een opvallend hoge toren. De Nieuwe Kerk is een echte koninklijke kerk. Hier vinden de officiële koninklijke ceremonies plaats: inhuldigingen van het staatshoofd en huwelijksplechtigheden. Deze nationale functie vloeit voort uit de ligging pal naast het Koninklijk Paleis. Het begon met de troonsbestijging van Willem I in 1814. Net als hij liepen de koningen Willem II en III, de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix en koning Willem-Alexander met hun gevolg van het Koninklijk Paleis naar De Nieuwe Kerk. Voor het koperen koorhek legden ze de eed op de Nederlandse Grondwet af.

De kerk als tentoonstellingszaal

Tegenwoordig wordt de kerk gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo worden er regelmatig tentoonstellingen gehouden, waarbij kunstwerken en andere historische voorwerpen worden getoond. Ook worden er regelmatig muziekoptredens gegeven in de kerk. Daarnaast wordt de Nieuwe Kerk nog steeds gebruikt als plaats voor begrafenissen en bruiloften.

Jouw bezoek aan De Nieuwe Kerk Amsterdam

Een bezoek brengen aan De Nieuwe Kerk is niet ingewikkeld: het gebouw aan de Dam in Amsterdam is niet te missen. Aan de linkerkant van deze pagina vind je praktische informatie over de locatie en de openingstijden. De entreeprijzen kunnen per tentoonstelling verschillen. Check daarom voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen de website van de kerk.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum