Museum informatie

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1
2312 BS
Leiden

088 0042 830
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 19 jaar)€15.00
Studenten€10.00
CJP€9.00
Jeugd (4 t/m 18 jaar)€6.00
Kinderen (t/m 3 jaar), Museumkaart, Bankgiro Loterij VIP-KAART, ICOM, Vereniging Rembrandt & Vrienden Gratis
Gesloten op maandagen, nieuwjaarsdag, Koningsdag, Leids ontzet en 1e kerstdag. Museum Volkenkunde is tijdens sommige schoolvakanties open op de maandag: - Voorjaarsvakantie - Meivakantie inclusief 2e Paasdag - Zomervakantie - Herfstvakantie - Kerstvakantie Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum Volkenkunde


Museum Volkenkunde is een museum over mensen, gevestigd in een monumentaal gebouw aan de Singel. Het museum presenteert regelmatig wisselende exposities en toont in de vaste tentoonstellingen objecten uit acht cultuurgebieden. Bekijk hier voor welke evenementen er nu in het museum zijn. Volkenkunde hoort naast Tropenmuseum en Afrika Museum bij de fusie tot Nationaal Museum van Wereldculturen.

Vaste tentoonstellingen in Museum Volkenkunde

Het museum presenteert naast wisselende tentoonstellingen ook een aantal vaste tentoonstellingen. In acht zalen wordt met 4000 unieke objecten meer verteld over verschillende culturen. Deze acht zalen zijn: Afrika, Azië, de Boeddhazaal, Japan, Korea, China, Indonesië, Oceanië, Midden- en Zuid-Amerika en tot slot Noord-Amerika en poolgebieden. Centraal staan voorwerpen die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Deze verhalen gaan over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Deze voorwerpen stimuleren de nieuwsgierigheid naar de enorme culturele diversiteit die er in de wereld is. Deze diversiteit gaat van Oceanië tot de Noordpoolgebieden, van Geisha tot de Boeddha en van Mekka tot Leiden. In Museum Volkenkunde ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.