In het atelier van Theo JansenVoor een kok is zijn keuken een tweede thuis, een schrijver nodigt niet zomaar iedereen uit in zijn studeerkamer en voor een kunstenaar is het atelier heilig. In de serie Kunstenaarsportretten openen bekende kunstenaars de deuren van hun atelier en krijgt de kijker een inkijkje in het hoofd van de kunstenaar. Deze editie zijn we in het atelier van Theo Jansen. Kunstenaarsportretten is een productie in opdracht van Museumtijdschrift.  

In het atelier van Theo Jansen

Toen voormalig wetenschapscolumnist Theo Jansen voor een schap buizen in de Gamma stond, had hij nooit kunnen weten dat de daaropvolgende 32 jaar in het teken zouden staan van het in leven roepen van zijn zogenoemde strandbeesten. Tegenwoordig zijn duizenden studenten van over de hele wereld door Jansen geïnspireerd geraakt om zelf strandbeesten te maken. Voor Museumtijdschrift gingen wij langs in het atelier van Jansen.

De video op deze pagina is een voorproefje van de hele documentaire. Deze kun je zien op de website van Museumtijdschrift

In het atelier van Theo Jansen

Museum informatie

KunstenaarsportrettenHet is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum