Maria Roosen & Guests in Kasteel het NijenhuisVoor een kok is zijn keuken een tweede thuis, een schrijver nodigt niet zomaar iedereen uit in zijn studeerkamer en voor een kunstenaar is het atelier heilig. In de serie Kunstenaarsportretten openen bekende kunstenaars de deuren van hun atelier of de opbouw van een nieuwe tentoonstelling en krijgt de kijker een inkijkje in het hoofd van de kunstenaar. Deze editie zijn we aanwezig bij de opbouw van de tentoonstelling Maria Roosen & Guests in Kasteel het Nijenhuis. Kunstenaarsportretten is een productie in opdracht van Museumtijdschrift.  

Maria Roosen & Guests

In het universum van kunstenaar Maria Roosen (Oisterwijk, 1957) geldt één plus één is drie – samen wordt alles altijd beter. Vanuit die gedachte opende Kasteel het Nijenhuis, onderdeel van Museum de Fundatie, op 11 november 2023 de tentoonstelling Roosen & Guests, waarin Roosen kunstenaars uitnodigt om zowel verbindingen als botsingen niet uit de weg te gaan. Voor Museumtijdschrift namen wij een kijkje bij de opbouw van deze tentoonstelling en spraken we met conservator Sanne van de Kraats.

De video op deze pagina is een voorproefje van de hele documentaire. Deze kun je zien op de website van Museumtijdschrift

Maria Roosen & Guests in Kasteel het Nijenhuis

Museum informatie

Museum de Fundatie

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
Studenten / CJP€6.00
Jongeren t/m 18 jaar Gratis
Museumkaart / ICOM Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Rembrandtkaart Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum