Museum informatie

Kasteel Amerongen
Drostestraat 20
3958 BK
Amerongen

0343-563766
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0016:00
Woensdag11:0016:00
Donderdag11:0016:00
Vrijdag11:0016:00
Zaterdag11:0016:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.5
Kinderen 5 t/m 18 jaar€6.00
Kinderen t/m 4 jaar, Museumkaart, Vrienden, Vereniging Rembrandt & ICOM Gratis
starTe zien op MuseumTV

Kasteel Amerongen


Kasteel Amerongen

Aan de Drostestraat in Amerongen vind je Kasteel Amerongen. In 1286 kregen Henric en Diederic Borre toestemming om ”een Huys te doen timmeren”. In de volgende eeuwen is het huis vaak verwoest en herbouwd. Hierbij is het ook uitgebreid van verdedigbare woontoren tot een kasteel. In 1557 wordt het Huys verkocht aan Goert van Reede van Saesveld. De familie van Reede blijft nog tot diep in de 19e eeuw in het kasteel wonen. In die jaren wordt het kasteel steeds aangepast naar de wensen van de bewoners. Het kasteel huist daardoor een grote schat aan geschiedenis. Het museum dat nu in het Amerongen kasteel huist, heeft het interieur namelijk gehouden zoals het was.

Kasteel Amerongen openingstijden, tickets en andere algemene informatie

Veel van de oudste stukken van de collectie komen van de familie Van Reede. De familie heeft vanaf 1557  tot het einde van de 19e eeuw in het Kasteel van Amerongen gewoond. In 1879 betreedt de familie Van Aldenburg Bentinck het huis. De collectie werd weer verrijkt, met meubelen, portretten, muziekinstrumenten en meer andere voorwerpen die je allemaal kunt bewonderen. Daarnaast kun je bij Kasteel Amerongen wandelen óf ga een hapje eten bij het Kasteel Amerongen restaurant. Om je bezoek aan het Amerongen kasteel te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van het museum. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

Impressie Kasteel Amerongen

Ben je al helemaal enthousiast geworden over het Amerongen kasteel? Bekijk dan snel de onderstaande video die we er maakten om een goede impressie te krijgen van de collectie. Kun je geen genoeg krijgen van kastelen? Kijk dan ook naar de video’s die we maakten bij de Gelderse kastelen Kasteel Doorwerth, Kasteel Ammersoyen en Kasteel Wijchen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum