Museum informatie

Kasteel Ammersoyen
Kasteellaan 1
5324 JR
Ammerzoden

(073) 59 49 582
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.00
Kinderen (4 t/m 18 jaar)€5.00
CJP€9.00
CJP (4 t/m 18 jaar)€3.70
Museumkaart Gratis
Donateurs GLK Gratis
April t/m oktober: woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. U kunt het kasteel op eigen gelegenheid bezichtigen. Voor kinderen is er een speurtocht verkrijgbaar. In de schoolvakanties is het kasteel extra geopend Meivakantie 1 t/m 16 mei: maandag t/m zondag 11-17u Zomervakantie 17 juli t/m 5 september: dinsdag t/m zondag 11-17u Herfstvakantie 16 t/m 31 oktober: maandag t/m zondag 11-17u Kerstvakantie: alle dagen geopend 11-17u, behalve op de feestdagen Geopend tijdens feestdagen: 1e en 2e Paasdag, 1e en 2e Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Bevrijdingsdag. Gesloten tijdens: Carnavalszondag, Koningsdag, 1e en 2e kerstdag, Oud- en Nieuwjaarsdag. Tijdens evenementen gelden andere openingstijden en entreeprijzen. Bekijk de evenementenagenda. Honden zijn, mits aangelijnd, welkom op het kasteelterrein. In het kasteel zijn honden niet toegestaan, uitgezonderd blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Het kasteel is met zijn vele middeleeuwse muurtrappen niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wel kunt u gratis het terrein van kasteel Ammersoyen bezoeken en een rondgang maken om het kasteel. Het pad langs de gracht is rolstoeltoegankelijk. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Kasteel Ammersoyen


Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen is een historisch kasteel met torenkamers, een ridderzaal, een vrouwenverblijf, een wapenkamer, een museumzolder vol archeologische vondsten en nog veel meer! Als bezoeker kun je er een rondleiding nemen of zelf op avontuur gaan!

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen. Eén daarvan is ‘Expositie pronkharnas’. Bij deze tentoonstelling kun je als bezoeker de replica van het pronkharnas en toernooihelm van hertog Willem I van Gelre bewonderen. Doormiddel van een film voor kinderen, een kaart met steden en kastelen van het hertogdom Gelre en bijhorende verhalen kom je achter de geschiedenis van hertog Willem I.

In de film voor kinderen komt de geschiedenis van deze hertog tot leven en duik je als het waren in diverse Gelderse legenden en andere historische gebeurtenissen uit deze regio.

Evenementen

Ook kun je als bezoeker het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud bijwonen. Een van deze evenementen is ‘Concert Oude Muziek’.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.