Museum informatie

Kasteel Ammersoyen
Kasteellaan 1
5324 JR
Ammerzoden

(073) 59 49 582
ammersoyen@glk.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9.50
Kinderen (4 t/m 18 jaar)€5.25
CJP€7
CJP (4 t/m 18 jaar)€3.95
Museumkaart Gratis
Donateurs GLK Gratis
April t/m oktober: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. U kunt het kasteel op eigen gelegenheid bezichtigen. Voor kinderen is er een speurtocht verkrijgbaar. November t/m maart: zondag van 11.00 tot 17.00 uur. In de kerstvakantie extra geopend. Geopend tijdens feestdagen: 1e en 2e Paasdag, 1e en 2e Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Bevrijdingsdag Tijdens evenementen gelden andere openingstijden en entreeprijzen. Bekijk de evenementenagenda. Honden zijn, mits aangelijnd, welkom op het kasteelterrein. In het kasteel zijn honden niet toegestaan, uitgezonderd blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Mindervaliden Het kasteel is met zijn vele middeleeuwse muurtrappen niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wel kunt u gratis het terrein van kasteel Ammersoyen bezoeken en een rondgang maken om het kasteel. Het pad langs de gracht is rolstoeltoegankelijk. Gesloten tijdens feestdagen: Carnavalszondag, Koningsdag, 1e en 2e kerstdag, Oud- en Nieuwjaarsdag. Tickets
star_border Geen lid van MuseumTV

Kasteel Ammersoyen


Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen is een historisch kasteel met torenkamers, een ridderzaal, een vrouwenverblijf, een wapenkamer, een museumzolder vol archeologische vondsten en nog veel meer! Als bezoeker kun je er een rondleiding nemen of zelf op avontuur gaan!

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen. Een daarvan is ‘Expositie pronkharnas’. Bij deze tentoonstelling kun je als bezoeker de replica van het pronkharnas en toernooihelm van hertog Willem I van Gelre bewonderen. Doormiddel van een film voor kinderen, een kaart met steden en kastelen van het hertogdom Gelre en bijhorende verhalen kom je achter de geschiedenis van hertog Willem I.

In de film voor kinderen komt de geschiedenis van deze hertog tot leven en duik je als het waren in diverse Gelderse legenden en andere historische gebeurtenissen uit deze regio.

Evenementen

Ook kun je als bezoeker het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud bijwonen. Een van deze evenementen is ‘Concert Oude Muziek’.

Tijdens dit evenement zal Ensemble Peregrina liederen van onder andere Hildegard von Bingen en Huelgas Codex zingen. Hiermee portretteren zij de verborgen kanten van een leven in dienst van God. De datum van dit evenement is zaterdag 26 oktober om 20.15. Als je dit evenement wil bijwonen moet je reserveren via www.oudemuziek.nl.

Een ander evenement is ‘Middeleeuwse ontmoetingen’. Een paar zondagen per jaar kun je in het kasteel als bezoeker middeleeuwse kasteelbewoners tegen komen. Op deze manier voelt het net alsof je terug stapt in de tijd! Ook zijn er op deze dagen activiteiten voor kinderen, zoals het laten kalligraferen van je naam en het luisteren naar een verhalenverteller die het verhaal van de draak van Gelre vertelt. De data van deze evenementen zijn zondag 29 september, zondag 17 september en zondag 29 december van 11.00 tot 17.00 uur. De entree kost evenveel als normaal en reserveren is niet nodig.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.