Museum informatie

CODA ApeldoornstarTe zien op MuseumTV

CODA Apeldoorn


CODA Apeldoorn

Het CODA Apeldoorn ontstond als een fusie van het Historisch Museum Apeldoorn en het Van Reekum Museum. Het gebouw zelf is een ontwerp van de Nederlandse architect Herman Hertzberger. De collectie van het CODA museum bestaat uit verhalen over en voor mensen die via levendige en interactieve presentaties en met behulp van authentieke voorwerpen vertelt en bewaard worden. Hierdoor is elk verhaal een kruisbestuiving tussen literatuur, kunst en geschiedenis.

Samenwerking

De verhalen van CODA komen in stand en tot leven via de samenwerking tussen bezoekers en het museum. In het cultuurhuis worden bezoekers geprikkeld om hun ervaringen met elkaar en het CODA te delen. Door deze samenwerkingen ontwikkelt CODA voor een breed en groot publiek een programma. Dit programma heeft tot doel om voor iedere bezoeker hoogwaardig en tegelijkertijd laagdrempelig te zijn.

CODA Apeldoorn werkt aan het verzamelen en tonen van belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen, het starten en voeren van discussies, ontwikkelen en doorgeven van kennis, informatie en documentatie op het gebied van literatuur, muziek, film, archieven en de geschiedenis van Apeldoorn. Hieronder valt ook het verzamelen, vertonen en vertellen over mode- en kunstenaarssieraden en beeldende kunst op én van papier.

The mission of MuseumTV is to introduce art and culture to the biggest audience possible. We do this on our joint video on demand platform for Dutch museums. Through our partners we bring the platform to the attention of the Dutch public actively.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
I agree with the terms and conditions and the privacy policy .