Museum informatie

Beeldenpark de Havixhorst
Schiphorsterweg 34-36
De Schiphorst

0522 441 487
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag12:0017:00
Woensdag12:0017:00
Donderdag12:0017:00
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier Gratis
starTe zien op MuseumTV

Beeldenpark de Havixhorst


Het prachtige Landgoed De Havixhorst, gelegen in het schilderachtige Reestdal, herbergt de majestueuze Havezate, adembenemende achttiende-eeuwse tuinen en het indrukwekkende Beeldenpark De Havixhorst. De missie van het beeldenpark is om een diepgaand en breed inzicht te bieden in de Nederlandse figuratieve beeldhouwkunst. Dit doen ze met een uitgebreide collectie bijzondere sculpturen.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Beeldenpark De Havixhorst

witregel

Ontdek de tuinen en beelden van Beeldenpark De Havixhorst

Wandel door de betoverende tuinen van De Havixhorst en bewonder een uitgebreide collectie unieke beelden. Hier vind je meesterwerken van gerenommeerde kunstenaars zoals Eric Claus, Charlotte van Pallandt en Piet Esser. Jaarlijks presenteert het museum een nieuwe tentoonstelling, naast hun permanente collectie, zodat er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Keesje het Diakenhuismannetje: een Meesterwerk van Jan Bronner

Een van de meest opvallende sculpturen in het park is Keesje het Diakenhuismannetje, gecreëerd door niemand minder dan Jan Bronner, die wordt beschouwd als de pionier van de Nederlandse beeldhouwkunst. Het beeld illustreert duidelijk de architectonische invloeden in zijn kunst, met strakke vlakken en een unieke esthetiek.

Een samenwerking die kunst en cultuur ondersteunt

Beeldenpark De Havixhorst wordt onder andere ondersteund door vooraanstaande musea zoals het Drents Museum in Assen, Museum De Buitenplaats in Eelde, en Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. De stichting rond het beeldenpark zet zich in voor duurzame samenwerkingen met deze musea, waardoor ze langdurige bruiklenen en boeiende tentoonstellingen kunnen realiseren. Zo draagt het museum bij aan het behoud en de verspreiding van Nederlandse kunst en cultuur.

Jouw bezoek aan Beeldenpark de Havixhorst

Wil je het park met je eigen ogen bekijken? Bereid je bezoek dan voor met behulp van de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum. Om alvast een voorproefje te krijgen bekijk je onze korte documentaire.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum