Museum informatie

Beeldenpark de Havixhorst
Schiphorsterweg 34-36
7966AC
De Schiphorst

(0522) 441 487
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier Gratis
starTe zien op MuseumTV

Beeldenpark de Havixhorst


Beeldenpark de Havixhorst

Net buiten Meppel ligt Beeldenpark de Havixhorst. In deze prachtige tuin staat een grote collectie aan bijzondere beelden. Het doel: een zo compleet mogelijk overzicht van de Nederlandse figuratieve beeldhouwkunst neerzetten. Wie door de tuin banjert komt onder andere werken tegen van Eric Claus, Charlotte van Pallandt en Piet Esser. Naast de vaste collectie wordt elk jaar een nieuwe tentoonstelling gepresenteerd. Dit jaar heet deze ‘En wie ben jij’. Verspreid door de tuin staan een aantal bekende gezichten. Wie goed zoekt kan bijvoorbeeld Johan Cruijff en Harry Mulisch spotten. De uitdrukkingen die zijn vastgelegd onthullen het karakter van de desbetreffende persoon.

Jan Bronner

Als je een bezoekje aan het park brengt, sta dan zeker even stil bij Keesje het Diakenhuismannetje. Een van de figuren die gemaakt is door Jan Bronner, de vader van de Nederlandse beeldhouwkunst. Wat maakte Jan Bronner nou zo goed? Zijn motto was: “beeldhouwkunst is als architectuur en architectuur is als beeldhouwkunst”. Dit is goed te zien aan het beeld Keesje het Diakenhuismannetje. Het beeld bestaat uit strakke vlakken en hierdoor heeft het iets architecturaals. Naast de beelden van Jan Bronner zijn er nog veel meer andere kunstenaars te bewonderen, bijvoorbeeld Charlotte van Pallandt en Piet Esser.

Laat je fantasie hetwerk doen, elk beeld is anders en uniek. Verschillende vormen en emoties zijn te vinden als je naar de beelden kijkt. Ga opzoek naar bekende gezichten of maak je eigen verhaal ervan. Het is allemaal mogelijk in Beeldenpark De Havixhorst. Het beeldenpark is gratis te bezoeken.

 

Mede mogelijk gemaakt door:

drenthe

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum