Museum informatie

Museum Beelden aan Zee

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€17.50
CJP / Studenten / kinderen (13 t/m 18 jaar)€8.75
Museumkaart / ICOM, Rembrandtkaart, VriendenLoterij VIP-KAART / kinderen (tot 13 jaar) Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum Beelden aan Zee


Museum Beelden aan Zee, gelegen in de badplaats Scheveningen, is een uniek museum dat zich richt op moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Het museum is gevestigd in een prachtig pand aan de duinen en biedt een indrukwekkende collectie aan sculpturen van bekende en minder bekende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Naast de permanente collectie organiseert het museum ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen, lezingen en workshops.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Museum Beelden aan Zee

witregel

Gerenommeerde namen in Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen is in 1994 opgericht door verzamelaarsechtpaar Theo Scholten en Lida Miltenburg. Het is het enige Nederlandse museum dat zich uitsluitend richt op moderne beeldhouwkunst. Het museumgebouw in de vorm van een schelp is ontworpen door de Nederlandse architect Wim Quist. Twaalf keer per jaar worden tentoonstellingen georganiseerd met werk van onder andere Armando, Stephan Balkenhol, Iris Le Rütte, Tony Cragg, Per Kirkeby, Giacomo Manzú, Berlinde De Bruyckere, Igor Mitoraj, Jan Meefout, Kiki Smith.

Levensgrote beelden

De vaste collectie van Beelden aan Zee bevat meer dan duizend beelden, ongeveer duizend gipsmodellen en enkele honderden penningen. De collectie varieert van portretten tot monumentale, meer dan levensgrote beelden. Er zijn altijd drie tentoonstellingen op verschillende plekken in het museum te zien. Eentje in de grote zaal, eentje in een kabinet met zuilen en in een thematische opstelling.

Inclusiviteit aan zee

Het museum maakt de kunst toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Door een medewerker die speciaal is opgeleid wordt je in een groep rondgeleid door het museum. Hierbij mag je de kunstwerken aanraken om op deze manier toch het kunstwerk te kunnen ‘zien’.

Jouw bezoek aan Museum Beelden aan Zee

Wil je het museum met je eigen ogen zien? Bereid je bezoek dan eerst goed voor met behulp van de praktische informatie die je vindt aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum. Om een voorproefje te krijgen bekijk je alvast de korte documentaire die we in het museum maakten.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum