De collectie van Beeldenpark De HavixhorstDeze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De Havixhorst

Kom de prachtige beeldenexposities bewonderen in Beeldenpark De Havixhorst! De beelden zijn te vinden in de tuinen van de achttiende-eeuwse havezate De Havixhorst. Wat is De Havixhorst eigenlijk? Het is een havezate: dit is een versterkt huis en wordt ook wel een burcht genoemd. De Havixhorst neemt je terug naar de Late Middeleeuwen, toen boeren zich vestigden in het Reestdal. Later, in 1753, werd de havezate De Havixhorst gebouwd. De Havixhorst is door de eeuwen heen van verschillende families geweest. Vanaf 1982 is het huis in bezit van Stichting Het Drentse Landschap.

De tuinen met beelden

De tuinen hebben niet altijd de functie van beeldenpark gehad. In 2005 schreef het Drentse Landschap een projectplan onder de naam ‘Nationaal beeldenpark De Havixhorst’. In dit plan werd besproken om in de tuinen van De Havixhorst een permanente tentoonstelling in te richten. Naast de vaste collectie beelden van kunstenaars als Pieter d’Hont, Eric Claus, Jan Bronner, Charlotte van Pallandt, Eddy Roos en Piet Esser is er door een samenwerking met onder andere Museum Beelden aan Zee een wisselend aanbod van beelden te zien. De beelden geven een overzicht van de ontwikkeling van de 20e eeuwse Nederlandse figuratieve beeldhouwkunst.

Kom een kijkje nemen in de tuinen en bekijk de wonderlijke beelden. Het park is gratis te bezoeken en is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het park het hele jaar door geopend, waardoor in elk seizoen een andere sfeer ontstaat tussen beelden en natuur.

Mini-docu

Promo

Museum informatie

Beeldenpark de Havixhorst
Schiphorsterweg 34-36
7966AC
De Schiphorst

(0522) 441 487
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum