De collectie van Beeldenpark De HavixhorstIn de korte documentaire De collectie van Beeldenpark de Havixhorst neemt het museum je in een vogelvlucht mee door hun collectie. Leer meer over figuratieve beeldhouwkunst of havezate De Havixhorst en kom erachter of Beeldenpark de Havixhorst het bezoeken waard is. 

Het is een havezate: dit is een versterkt huis en wordt ook wel een burcht genoemd. De Havixhorst neemt je terug naar de Late Middeleeuwen, toen boeren zich vestigden in het Reestdal.

De collectie van Beeldenpark De Havixhorst

Rondom de havezate vind je het schitterende beeldenpark dat gratis te bezoeken is. In 2005 schreef het Drentse Landschap een projectplan onder de naam ‘Nationaal beeldenpark De Havixhorst’. In dit plan werd besproken om in de tuinen van De Havixhorst een permanente tentoonstelling in te richten. Naast de vaste collectie beelden van kunstenaars als Pieter d’Hont, Eric Claus, Jan Bronner, Charlotte van Pallandt, Eddy Roos en Piet Esser is er door een samenwerking met onder andere Museum Beelden aan Zee een wisselend aanbod van beelden te zien. De beelden geven een overzicht van de ontwikkeling van de twintigste-eeuwse Nederlandse figuratieve beeldhouwkunst.

Voor meer informatie over het verhaal van Museum Arnemuiden bezoek je de website van het museum. Een overzicht van andere musea vind je op deze pagina

De collectie van Beeldenpark De Havixhorst

Museum informatie

Beeldenpark de Havixhorst
Schiphorsterweg 34-36
De Schiphorst

0522 441 487
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag12:0017:00
Woensdag12:0017:00
Donderdag12:0017:00
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum